Wekelijkse woensdagmarkt en Boerenmarkt terug van start, op parking Aard

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020
Vanaf woensdag 20 mei en zaterdag 23 mei 2020 zijn de wekelijkse woensdagmarkt en de Boerenmarkt opnieuw te bezoeken!

Winkelen op de markt kan opnieuw!

Na de sluiting van de markten in maart door de coronacrisis, kunnen de marktkramers vanaf volgende week opnieuw aan de slag in Aalter. De wekelijkse woensdagmarkt en de Boerenmarkt zijn er op de gewoonlijke momenten: woensdag van 8.00 u tot 12.00 u (woensdagmarkt) en zaterdag van 13.30 u tot 16.00 u (Boerenmarkt). De marktkramers en hun personeel moeten wel, zolang sprake is van de extra maatregelen rond het coronavirus, mondmaskers dragen. Voor klanten wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen.

Vlotte organisatie met extra aandachtspunten

De federale regering besliste eerder deze week, om het risico op besmetting met het coronavirus tot een minimum te herleiden, dat de markten enkel en alleen onder enkele belangrijke voorwaarden opnieuw van start kunnen gaan. De belangrijkste regel daarbij is dat de afstand van 1,5 meter gewaarborgd moet zijn.

Telling nodig voor social distancing

De Aalterse woensdagmarkt mag om die reden door maximum 150 mensen tegelijkertijd bezocht worden. Voor de Boerenmarkt op zaterdag is dit beperkt tot 45 bezoekers. En dit gedurende maximum 30 minuten. En dus moet er geteld worden. Om dit mogelijk te maken worden één ingang en één uitgang voorzien, zodat dit alles overzichtelijk kan plaatsvinden. Op de huidige marktlocatie Lostraat-Markt-Stationsstraat is het langwerpig parcours moeilijk te controleren, ook door de bewoning in de verschillende appartementen en woningen langs het marktparcours.¬†Door het feit van één ingang en één uitgang, zouden er twee straten (de Bellemstraat en de Brouwerijstraat) én het hekken aan de kerk, moeten afgesloten worden.

Parking Aard als tijdelijke locatie

Om die reden wordt gekozen voor parking Aard als tijdelijke locatie voor zowel de wekelijkse woensdagmarkt als de Boerenmarkt. Het éénrichtingsverkeer zorgt er voor een overzichtelijke, gecontroleerde en vlotte stroom van de bezoekers, zonder hinder van bewoning of aansluitende straten. Deze regeling is van toepassing zolang de telling van het aantal bezoekers van kracht is.