Weet wat je eet: shop lokaal, koop korte keten

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021
Bij de korte keten passeert je voeding weinig of geen tussenschakels en komt het via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht. Fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. En goed voor de boer, die een eerlijke prijs ontvangt. Ook in Aalter kun je 'korte keten' eten.

Boerenmarkt: verser dan vers

Elke zaterdagnamiddag van 13.30 u tot 16.00 u vindt een gezellige boerenmarkt plaats op parking Aard in Aalter-centrum. Landbouwers uit de omgeving bieden er producten aan. Rechtstreeks van het veld naar jouw keuken. Gezonder en verser vind je nergens.

Bio-adresjes en voedselteam

Aalter telt heel wat producten en adresjes waar je al jaren kunt genieten van bio en pure, gezonde, milieu- en diervriendelijke producten kunt kopen. Het aanbod vind je op www.biomijnnatuur.be/biopunten.

In onze gemeente is ook een voedselteam actief. Dat is een groep mensen die samen voedsel aankoopt bij lokale producenten en dat wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Dat vind je op localfoodworks.eu/store/375.

Lekker, lokale vieruurtjes

Alle acht, Aalterse buitenschoolse kinderopvanginitiatieven geven zo veel mogelijk vieruurtjes van lokale producenten (naargelang het seizoen).

Streekproducten uit Aalter

Met Troubadour, Geirn Meugen, Sterrebier, Sterrebrood en STEFkes telt Aalter zelf een aantal streekproducten. Meer info vind je op www.aalter.be/streekproducten. Verder hebben we op ons grondgebied ook nog meer dan 20 aanbieders van lokale producten: van zuivelproducten, honing en aardappelen tot gebak, aardbeien en hoevevlees.

Shop lokaal via AalterOnline

Bezoek zeker ook eens AalterOnline, een digitale winkelstraat waar de verschillende websites en webshops van de Aalterse ondernemers gebundeld staan en je als klant gemakkelijk online kunt winkelen. Meer info op www.aalteronline.be.

Meer info?

Vragen over de korte keten in Aalter? Stuur een mailtje naar onze innovatieambtenaar via duurzaamheid@aalter.be of economie@aalter.be.