Wees loyaal, koop lokaal: Week van de Korte Keten wordt Zomer van de Korte Keten

Gepubliceerd op zaterdag 23 mei 2020
Kopen bij de lokale handelaars is altijd de beste optie. En nu nog meer dan ooit, want door de coronacrisis krijgen zij rake klappen. Doe jezelf en de lokale handelaar een plezier en koop lokaal.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je de lokale economie.

Verkooppunten

Op www.rechtvanbijdeboer.be vind je een overzicht van de korte keten-verkopers in uw gemeente. Op www.aalter.be/aalter-helpt staat een lijst met alle lokale handelaars.

Een hele zomer lang

De Week van de Korte Keten 2020 wordt door de bijzondere omstandigheden omgevormd tot de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week worden dit jaar de hele zomer, tot 30 september, activiteiten in de korte keten, gepromoot. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Kijk op de website weekvandekorteketen.be voor meer informatie over een activiteit in jouw buurt.