Week van de Valpreventie doet senioren bewegen, spelen en dansen

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2019
Laat angst om te vallen je leven niet bepalen! Dat is de mooie boodschap van de Week van de Valpreventie, die van 22 tot en met 28 april 2019 plaatsvindt. In Aalter staan een fiets-/ wandeltocht, een volksspelennamiddag en een thé dansant op het programma.

De Week van de Valpreventie sensibiliseert en informeert zoveel mogelijk ouderen en hun familie, gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen over valangst. Ook het gemeentebestuur organiseert activiteiten om het thema in de kijker te zetten.

Fiets- of wandeltocht

Wie weinig beweegt, kan met een kleine inspanning al een stuk gezondheid terugwinnen. Fiets of wandel daarom op dinsdag 23 april 2019 samen met vrienden en kennissen door Aalter.

Fietsen (20 km)

Vanuit elke deelkern vertrekt een groep fietsers, begeleid door een erkende vereniging. Aalternaren die niet bij een vereniging aangesloten zijn, zijn uiteraard ook welkom. De eindbestemming voor alle tochten ligt omstreeks 15.30 u in de cafetaria en foyer van het Sportpark in Aalter-centrum, waar je geniet van koffie en taart voor 3 euro.

Volksspelen met en voor de kleinkinderen

Een toffe activiteit met de kleinkinderen? Dan is deze volksspelnamiddag een absolute aanrader. Op woensdag 24 april 2019 kan je vanaf 14.00 u terecht in LDC De Lelie (WZC Veilige Have), Lostraat 28, voor een namiddag met zes volksspelen. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op een springkasteel. Iedere aanwezige krijgt een goodiebag. De winnaar kan rekenen op een mooie prijs.

Thé dansant

Vier vrijdagen per jaar kan je de benen strekken op een thé dansant. Ook niet-dansers kunnen er terecht voor een gezellige namiddag. Op vrijdag 26 april 2019 staat, ter gelegenheid van de Week van de Valpreventie, de eerste thé dansant geprogrammeerd. Het dansfeest, mét een optreden van P&O, start om 14.00 u in het GOC Aalter-Brug (Cardijnlaan 5) en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis. Er zijn ook nog td’s op 24 mei, 23 augustus en 22 november 2019. Voor alle activiteiten kan je inschrijven via je Aalterse seniorenvereniging, op www.aalter.be/valpreventie of tel. 09 325 22 00.