Week van de Groeilamp

In 2021 krijgt de Week van de Opvoeding een nieuw jasje én een nieuwe naam: de Week van de Groeilamp is geboren. Net als alle andere jaren laten we van 16 tot 23 mei met zijn allen het licht schijnen op ‘opvoeden’.

Groot worden gaat niet vanzelf. Om alle ouders, grootouders en andere opvoeders te bedanken voor hun liefdevolle inspanningen steken we dit jaar de Groeilamp aan. Want een plek in de schijnwerpers is meer dan verdiend.

Coronaveilige activiteiten

Het Huis van het Kind organiseert in samenwerking met partners een aantal coronaveilige activiteiten:

  • Een leuke gezinswandeling waarbij je de partners van het Huis van het Kind leert kennen en toffe opdrachten met het gezin kan doen. Er zijn drie Aalterbonnen te winnen. Vraag naar de wandeling bij de Buitenschoolse kinderopvang (BKO), op school of bij één van de andere partners van het Huis. De kaart en de bijhorende opdrachten kan je ook downloaden onderaan deze pagina.
    • Hou tijdens de wandeling alles goed in het oog! Er hangen QR-codes verspreid die je kan scannen. Vergeet ook geen leuke selfie te maken en daarin 'Huis van het Kind Aalter' te taggen op Facebook, wie weet win jij dan één van de drie Aalterbonnen.
  • Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten bij het versieren van de kleurplaat die je onderaan deze pagina kunt vinden bij 'Bijlagen' en voor jouw raam aan de straatkant kunt hangen.
  • Een toffe postkaartenactie waarbij je iemand anders in de spotlights kan zetten. Vraag jouw kaartje bij de BKO, op school of bij één van de andere partners van het Huis van het Kind … en maak iemands dag goed met een fijn complimentje.
  • Een aantal interessante webinars in mei rond uiteenlopende onderwerpen. Meer info op de Facebookpagina van 'Huis van het Kind Aalter'.
Huis van het Kind Aalter organiseert op woensdag 19 mei een Webinar rond het thema Digibalans! Kinderen en jongeren brengen steeds meer tijd door voor een scherm ... De maatschappij draait steeds vaker digitaal, maar ook COVID zorgt ervoor dat schermen meer aanwezig zijn. Ben jij als (groot)ouder op zoek naar informatie, tips & tricks om hiermee om te gaan? Schrijf je dan snel in via https://www.aalter.be/digibalans. Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. De Webinar zoomt in op de leeftijdscategorie 1ste leerjaar t.e.m. 16 jaar en gaat door van 19.00 u tot 21.30 u.

Praktisch

Heb je nog vragen, ben je op zoek naar informatie of ondersteuning bij het opvoeden? Contacteer het Huis van het Kind Aalter op tel. 09 325 22 00 of via huisvanhetkind@aalter.be.