Voorleesweek van 16 tot 24 november 2019: haal je voorleeskoffer in de bib

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek, van zaterdag 16 november tot zondag 24 november 2019, zet ‘Iedereen Leest’ graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De bibliotheek doet mee met speciale voorleeskoffers.

De Voorleesweek staat in het teken van ‘voorleesrituelen’. Elke avond een verhaaltje na het tanden poetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentepap in het kinderdagverblijf: wat is jouw voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om! Want voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag…

Bib brengt inspiratie

Wie voorleest, wint altijd: het is leuk en niet duur, het kan altijd en overal. De bibliotheek levert alvast inspiratie met voorleeskoffers. Die koffers bevatten leuke prentenboeken en voorleesverhalen op maat van jouw kind. Zo zijn er koffertjes voor kleuters van 3-5 jaar en koffertjes voor jonge luisteroortjes van 6-8 jaar.

De voorleeskoffers staan ‘uitleenklaar’ in de hoofdbibliotheek van zaterdag 16 november 2019 tot aan het einde van het jaar. Elk gezin kan telkens één voorleeskoffer lenen aan de gangbare voorwaarden. Voorleesplezier verzekerd!

Meer info via www.voorleesweek.be.