Voorleesweek in Aalter: leeskoffers, baby’s@debib en voorleesmomenten

Gepubliceerd op vrijdag 12 november 2021
‘Eén kwartier, elk kind, elke dag. Doe je mee?’ Tijdens de Voorleesweek, van 20 tot 28 november 2021, roept de bibliotheek iedereen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want voorlezen is niet alleen nuttig en maakt écht een verschil, het is ook erg plezant.

Voorleeskoffers

Vanaf 21 november 2021 tot aan het einde van het jaar kunt u in de bibliotheek voorleeskoffers lenen. De koffers bevatten recente prentenboeken en voorleesverhalen op maat van jouw kind. Zo zijn er koffertjes voor kleuters van 3 tot 5 jaar en koffertjes voor jonge luisteroortjes van 6 tot 8 jaar. De voorleeskoffers staan uitleenklaar. Elk gezin kan telkens één koffer per leeftijdscategorie lenen aan de gangbare voorwaarden.

Voorleesmomenten in de bib!

Op woensdag 24 november 2021 komen leerlingen van de Academie (richting Woord), samen met hun leerkracht, voorlezen in de bibliotheek in ArtA’A. Kinderen van 6 tot 8 jaar kunnen luisteren van 14.00 u tot 14.30 u, kleuters van 4 tot 5 jaar zijn welkom van 16.30 u tot 17.00 u. Inschrijven is niet nodig.

Baby's@debib

Zaterdag 27 november 2021, van 10.00 u tot 11.00 u, staat in het teken van de baby’s! Kom met jouw baby of peuter naar de bibliotheek in ArtA’A en ontdek wat de bib voor hen te bieden heeft. Terwijl baby’s en peuters de boekjes verkennen, krijgen de ouders wat uitleg over de verschillende voorleesfases en hoe je per leeftijd boekjes kan ontdekken met jouw baby of peuter. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten, ook dat is voorlezen. Baby’s@debib is gratis. Schrijf wel vooraf in via www.aalter.be/baby’s@debib.