Voorleeskoffers zorgen voor leesplezier voor jong en oud

Gepubliceerd op woensdag 18 november 2020
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek, van zaterdag 21 tot zondag 29 november 2020, zet ‘Iedereen Leest’ graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker en daar doet de bibliotheek met evenveel plezier aan mee.

Onder het motto 'Lezers maak je samen' zet de bibliotheek dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten... Want lezers, die creëer je samen.

Voorleeskoffers

De Voorleesweek loopt van zaterdag 21 tot zondag 29 november 2020, maar de bibliotheek breit daar graag nog een maand aan verder en levert alvast inspiratie. Van zaterdag 21 november 2020 tot het jaareinde kan je in de hoofdbibliotheek in ArtA’A (Stationsplein 25) voorleeskoffers ontlenen. Deze koffers bevatten recente prentenboeken en voorleesverhalen op maat van je kind. Zo zijn er koffertjes voor kleuters van 3 tot 5 jaar en koffertjes voor jonge luisteroortjes van 6 tot 8 jaar. Elk gezin kan telkens één voorleeskoffer lenen aan de gangbare voorwaarden.

Voorleesplezier verzekerd!