Visit Aalter: wandelen door de Aalterse Acht

Gepubliceerd op maandag 17 augustus 2020
De staycation is nog niet voorbij en die kan je nergens beter beleven dan in Aalter zelf: de nieuwe toeristische kaart Visit Aalter bied je acht verschillende wandellussen in onze acht dorpen.

In elk van de acht dorpskernen (Aalter is het hoofddorp, bestaande uit 8 deelgemeenten of dorpskernen) valt verrassend veel te ontdekken: het zijn stuk voor stuk deelgemeenten met een bijzondere kroniek en unieke attractiepunten. Het kasteel van Poeke, de Kraenepoel in Bellem, het Drongengoed in Ursel, de bossen van Sint-Maria-Aalter ... zijn maar enkele dorpstoppers. Maar ook de dorpskernen zelf zijn meer dan de moeite waard om te ontdekken. Om je bezoek compleet te maken, kan je voor een verfrissing
en/of versnapering terecht in één van onze horecazaken of op één van hun stralende terrassen.

Je kan de toeristische kaart downloaden en/ of bestellen op www.aalter.be/visit of haal jouw toeristische kaart af in het gemeentehuis van Aalter-centrum.

Scan de QR-code

Bij elk van de wandellussen op de kaart vind je een QR-code. Scan de QR-code van jouw favoriete wandellus en kom nog meer te weten over alle bezienswaardigheden.

Op stap met de Route You-app

Om de wandeling met je smartphone te doen, download je de gratis app RouteYou via Google Play, de App Store of via routeyou.com (via het menu). Zet in het zoekvenster de naam van de wandellus. Je kan de wandellus ook downloaden. Zo kan je de route volgen, ook als je offline bent. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking!