Visit Aalter: het toeristische seizoen gaat van start!

Gepubliceerd op zondag 30 april 2023
Aalter is een groen juweel, vol natuur en bruisende dorpsharten. Eindeloze bossen en waterpartijen, schitterende dorpspleintjes en terrassen, culinair hoogstaande verwenadresjes, verrassend erfgoed: onze gemeente heeft alles om het toeristische seizoen compleet te maken.

Culinair genieten

Aalter is een culinaire hotspot. Proef van de vele brasserieën en restaurants in het centrum en de deelkernen, en vergeet ook de gezellige dorpspleintjes en terrassen niet: dé plaatsen bij uitstek voor een gezellige stop tijdens een fiets- of wandeltocht. Check www.aalter.be/cafes-restaurants en reserveer jouw plaats.

Twee landschapsparken

Aalter heeft maar liefst twee landschapsparken, waar je met volle teugen van de natuur kunt genieten. Het Landschapspark Drongengoed – 7,50 km² groot – is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Het Landschapspark Bulskampveld, dat zich gedeeltelijk op ons grondgebied bevindt, is dan weer het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen. Met een oppervlakte van 90 km² is het de ideale bestemming voor een dagje ontspannen in het groen.

Dorpen met een verhaal

Elk van onze dorpskernen heeft minstens één uniek verhaal. In Knesselare staat de Cogétamafabriek nog in het collectief geheugen gegrift. Poeke ademt de geschiedenis van het kasteel en de geest van Guido Gezelle. In Ursel loop je nog steeds Pierlala tegen het lijf en Sint-Maria-Aalter is gegroeid dankzij de ‘lattenklievers’. Nog meer smullen? In de toeristische brochure vind je alle dorpsverhalen.

Haast eindeloos wandelen en fietsen

De wandelnetwerken ‘Meetjeslandse Bossen’ en ‘Bulskampveld’ zijn goed voor 380 kilometer aan wandelplezier, van kabouterwandelingen voor de kleinsten tot wandelingen dwars door de bossen. Ook het fietsnetwerk Meetjesland is zeer uitgebreid en biedt maar liefst 790 kilometer aan fietsplezier. Stel zelf jouw tocht samen en fiets van knooppunt naar knooppunt door de bossen en langs de kreken van het Meetjesland.

Op de toeristische kaart vind je een wandelroute doorheen élke deelgemeente én ook de Aalterse Acht-fietsroute, dwars door de acht Aalterse deelkernen.

Meer info

Bekijk de digitale brochure en kaart via www.aalter.be/visit en de Aalter-app of haal de papieren versie gratis op in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22) of in ArtA’A (Stationsplein 25).

Wist je dat je de toeristische tips, wandelen fietsroutes en nog veel meer ook kunt bekijken op de iScreens (slim stadsmeubilair) in alle dorpskernen?