Visit Aalter: fietsen langs de Aalterse Acht

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020
Aalter is een groen juweel, vol natuur en een bruisend dorpshart. Maal acht, bovendien. Want, Aalter bestaat uit acht dorpskernen: door de Aalterse Acht-fietsroute te volgen ontdek je ze allemaal.

Klaar voor de start – maal acht? Deze fietsroute neemt je 55 kilometer lang op sleeptouw langs onze verrassende dorpen.

Start!

De Aalterse Acht start aan het gemeentehuis van Aalter. Je fietst via landelijke wegen richting Bellem en de mooie Kraenepoel, een oase van rust. Dwars door het mooie Landschapspark Drongengoed arriveer je in Ursel, waar speelvogel Pierlala je verwelkomt. Van daar uit gaat het richting Knesselare, het dorp van de sigarenfabriek ‘Cogétama’ van weleer.

De landelijke fietstocht gaat door. Langs het prachtige landschap van de Vaart in Aalter-Brug baan je je een weg langsheen sappig groene weides naar Sint-Maria-Aalter, waar het Hooggoedbos of Kasteel Blekkervijver idyllische blikvangers zijn. Tussen Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug passeer je Landschapspark Bulskampveld. Langs landelijke wegen arriveer je in Lotenhulle, waar je een versnelling lager kan schakelen en even genieten van een verfrissing op de terrassen rond het dorpsplein. Nog even doorfietsen en je rijdt de prachtige Poekse dorpskern binnen langs het romantische Poekekasteel en schitterend domein. Nog een laatste stukje fietsen en je bent weer helemaal terug waar je begonnen bent: in Aalter-centrum, waar je in een van de fijne horecazaken nog even op adem kan komen bij een fris drankje of een stukje taart.

Toeristische kaart en brochure

De brochure Visit Aalter is opgebouwd op basis van de Aalterse Acht: ontdek de plaatselijke verhalen van elk dorp. Op de toeristische kaart ontdek je nog meer weetjes en bezienswaardigheden. Bekijk de gratis brochure en kaart via www.aalter.be/visit en de Aalter-app of haal de papieren versie op in het gemeentehuis Aalter-centrum en in het Sportpark Aalter-centrum. Opgelet: bij ophaling in het gemeentehuis maak je vooraf een afspraak via tel. 09 325 22 00, www.aalter.be/afspraak of via de Aalter-app. Afhankelijk van de corona-maatregelen kun je de brochure en kaart binnenkort in meer gemeentelijke locaties vinden. Dit overzicht kun je volgen via www.aalter.be/visit.