Virtuele 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020
Van maandag 18 tot en met zondag 24 mei 2020 kunnen alle teams, supporters, vrijwilligers, partners, sponsors,… de 1000 km afleggen via het online platform 'Keep Moving'. Dat kan alleen of 'samen solo', in een virtueel team van max. 8 fietsers.

Alternatieve 1000 km

Op zondag 24 mei zou Aalter middagstad zijn voor de 1000 km. Door de maatregelen rond het coronavirus, kan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker dit jaar helaas niet op de 'gekende manier' plaatsvinden tijdens het Hemelvaartweekend. De organisatie zat echter niet stil en roept alle teams, supporters, vrijwilligers, partners, sponsors,… op om deel te nemen aan de virtuele 1000 km!

Unieke virtuele medaille te verdienen

Slagen jij en/of je organisatie erin om de 1000 km volgende week volledig uit te rijden? Dan ontvangen jullie elk een unieke virtuele medaille waarmee jullie zorgverleners én kankerpatiënten een groot hart onder de riem kunnen steken. Jullie hoeven het trappen natuurlijk niet te staken zodra er 1000 km op de teller staat. De bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk kilometers te malen. Om zo ook dit jaar de warmte, de grote solidariteit en de geweldige sportieve prestaties met elkaar te delen. Geen vier dagen, maar een hele week lang, met als hoogtepunt zondagavond. Dan wijdt Sporza tussen 17.30 en 18.00 u op Eén een speciale uitzending aan deze extra editie van de 1000 km. Moedig dus gerust ook collega’s, vrienden, familie ... aan om deel te nemen aan deze uitdaging.

Hoe kun je deelnemen?

  • Registreer je op keepmoving.eu.
  • Koppel daarna je sportapp (Start 2 Run, Strava, Pacer, Google Fit of Apple Health) of wearable (Garmin of Fitbit).
  • Selecteer de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op platform.keepmoving.eu/nl/challenges en klik op ‘Ik doe mee’.
  • Maak een nieuw team aan of gebruik de teamcode van Keep Moving om aan te sluiten bij een bestaand team. De deelnemer die een nieuw team aanmaakt, wordt automatisch de teamkapitein. Hij ontvangt de teamcode van Keep Moving en kan daarmee andere fietsers uitnodigen om zich bij zijn team aan te sluiten.
  • De kilometers die je trapt van maandag 18 tot en met zondag 24 mei 2020 worden dan automatisch gekoppeld aan de virtuele editie van de 1000 km.