Verdienstelijke inwoners in de kijker

Gepubliceerd op donderdag 6 februari 2020
Mensen die zich verdienstelijk maken, ze zijn talrijk in Aalter. Het gemeentebestuur bedankte haar verenigingen, inwoners en personeelsleden die zich het voorbije jaar op een bijzondere manier in de kijker werkten.

Prachtige prestaties

EmmaĆ¼s (secundair) won de Europese statistiekolympiade. Fiscaal adviesbureau Cobofisk uit Aalter heeft de Yuki Award gewonnen voor Product Leadership' en vooruitstrevendheid inzake digitalisering van de boekhouding van hun klanten. Vijf Aalternaren geven al vele tientallen jaren bloed: Johan Lefevre en Pol Van de Walle zitten elk aan 150 bloedgiften, Filip Huyvaert en Rita De Sloover gaven al 125 keer bloed en Christiaan Van de Steene was al 100 keer bloedgever. Met Jan Vandenbon, Patrick Puype, Patrick Pynaert, Hedwig Corvelyn en Geert De Clercq telt Aalter ook vijf Laureaten van de Arbeid.

405 jaar geschiedenis

Heel wat verenigingen vierden in 2019 een jubileum, samen goed voor 405 jaar gemeentegeschiedenis. Toneel De Ware Vrienden en Zangkoor Sint-Godelieve bestonden 75 jaar, KVLV Aalter-Brug was toe aan haar 65ste verjaardag en OKRA Bellem en Femma Knesselare zijn al 60 jaar springlevend. KSA Aalter en Chiro Kierewiet leveren respectievelijk al 50 en 20 jaar enthousiast jeugdwerk.

Trouwe medewerkers

Het gemeentebestuur maakte van de huldiging van zijn verdienstelijke inwoners en verenigingen gebruik om heel wat trouwe personeelsleden die met pensioen gingen te bedanken voor hun vele jaren dienst en inzet. Het gaat om Monique Van Damme, Darline Wittevrongel, Lena Devoogt, Lut Kiekens, Cecile Poppe, Yvan Vanderschaeghe, Martine Vermeire en Ronny Van Laecken.