Veilig naar school!

Gepubliceerd op maandag 3 september 2018
Na een deugddoende vakantie begeven honderden kinderen en jongeren zich opnieuw of voor de eerste keer in het verkeer.

Te voet

Stippel eerst en vooral een veilige route uit. Kies bijvoorbeeld straten uit met brede voetpaden of bermen. Toon de plaatsen die gevaarlijk kunnen zijn, zoals ingangen van garages, parkings, opritten… Het gemeentebestuur en de Emmaüsbasisschool engageren zich ook al meer dan 15 jaar voor veilig fiets- en wandelverkeer. Wil je je mee inzetten voor de veiligheid van de kinderen door ze als voetpoolouder in geleide groepen naar de school te brengen? Laat dan jouw gegevens achter bij de basisschool via tel. 0473 57 45 97 of voetpool.emmaus@gmail.com.

Met de fiets

Controleer zeker of de fiets volledig in orde is. Vóór jouw kind alleen naar school fietst, moet je nagaan of hij/zij dit aankan. Kan jouw kind achter zich kijken en de arm uitsteken zonder uit te wijken? Wordt de snelheid van de auto’s juist ingeschat?

Met de auto?

Als je met de auto gaat, neem dan een route waarbij je kunt stoppen aan de kant van het schoolgebouw zodat jouw kind de straat niet hoeft over te steken.

Openbaar vervoer

Wijs jouw kind erop dat hij of zij niet hoeft te lopen om toch nog die bus of de trein nog te halen. Liever te laat komen dan risico’s nemen!