Veilig Aalter: buurtinformatienetwerken tegen inbrekers

Gepubliceerd op zondag 13 november 2022
Met het ingaan van het winteruur zijn de donkere dagen nu echt aangebroken. Tijdens die korte herfst- en winterdagen is het makkelijk voor inbrekers om te zien of iemand thuis is of niet en stijgt de kans op inbraken aanzienlijk. Maar je kan je wapenen …

De politiezone Aalter beschikt over gespecialiseerde preventieadviseurs, die gratis aan huis komen en praktische tips geven om uw woning te beveiligen. In Aalter zijn ook heel wat BIN’s (BuurtInformatieNetwerken) actief, waarbij politie en burgers samen misdrijven voorkomen en het veiligheidsgevoel verhogen. In zo’n BIN wisselen politie en inwoners via e-mail en sms razendsnel info uit over verdachte gedragingen, het opsporen van mogelijke daders en preventie.

In onze gemeente is in volgende wijken een BIN actief: Aalter-Brug, Aalter-centrum, Bellem Dorp, Bellem Museum, Beukenpark Bosheide-Aalterveld-Ganzeplas, Brugstraat, Kestelstraat en zijstraten, Loveld, Sint-Maria-Aalter, Sportlaan en Sterrewijk. Er is ook een BIN-Z, een buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen.

Praktisch?

Wens je gratis en vrijblijvend anti-inbraakadvies? Contacteer dan de politiezone Aalter via tel. 09 325 23 00. Wil je aansluiten op een BIN of een nieuw BIN opstarten? Ga dan zeker eens kijken op www.politie.be/5423/vragen/buurtinformatienetwerk of er in jouw straat zo’n netwerk actief is of neem contact op met de lokale politie.