Vaccinatiecentrum blijft open

Gepubliceerd op vrijdag 8 oktober 2021
Het vaccinatiecentrum in het Sportpark van Aalter-centrum blijft open, nu de hogere overheid besliste dat alle 65-plussers een booster van het Pfizer- of Moderna-vaccin moeten krijgen.

Uit onderzoek bleek namelijk dat ouderen na enkele maanden meer risico lopen op een dalende bescherming tegen ernstige COVID-19.

Boostervaccin voor 65-plussers

Enkele weken geleden was er ook in Aalter een stijging te merken in de besmettingen. Ondertussen is de situatie gestabiliseerd en werpt de vaccinatiecampagne duidelijk zijn vruchten af. Op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad besliste de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) om aan iedereen van 65 jaar en ouder wel een boostervaccin aan te bieden. Daarom blijft het vaccinatiecentrum open, het Sportpark blijft de meest geschikte locatie.

Voldoende tijd nodig tussen laatste prik een boostervaccin

De boostervaccinatie bij 65-plussers kan plaatsvinden minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca-vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. Na het verlopen van de periode waarin er geen vaccinatie mogelijk is, worden alle 65-plussers automatisch uitgenodigd. De boostervaccinatie zal altijd gebeuren met een mRNA vaccin, dus de vaccins van Pfizer of Moderna.

Doelgroepen die op de planning staan

Naast het inenten van de 65-plussers met het boostervaccin, bestaat er al zekerheid over het vaccineren van volgende groepen:

  • mensen met immuunstoornissen en 85-plussers, van wie geweten is dat hun weerstand sowieso laag is, werden reeds uitgenodigd voor een 3e prik. Dit waren respectievelijk 960 en 1.089 mensen, waarvan 594 mensen al gevaccineerd werden.
  • de bewoners in een woon-zorgcentrum, ongeacht hun leeftijd, zullen ter plaatse een 3e prik krijgen. Dit zijn 405 mensen.
  • kinderen die in het najaar 12 jaar worden, krijgen – ondanks eerdere berichten – toch nog een uitnodiging om gevaccineerd te worden in het vaccinatiecentrum.
  • mensen die eerder een vaccinatie weigerden, krijgen opnieuw de kans om zich toch te laten inenten. Zij dienen wel zelf contact op te nemen met het callcenter om een afspraak te maken.

Of hierna nog andere doelgroepen aan de beurt zullen komen, wordt later beslist door de IMC.

Uitnodiging

Een uitnodiging om je te laten vaccineren, ontvang je per post, op uw naam. Je kan ook gecontacteerd worden via e-mail of sms. Je hebt dan de optie om de afspraak te bevestigen, weigeren of te verplaatsen. Let op: het is belangrijk om jouw eID (elektronische identiteitskaart) en uitnodiging mee te nemen op het moment van vaccinatie.

Ook callcenter blijft bereikbaar

Wie vragen heeft over het vaccinatiecentrum in Aalter kan terecht op het speciale nummer tel. 09 325 74 75. Jouw vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be.