Vaccinatiecampagne op volle snelheid

Gepubliceerd op maandag 3 oktober 2022
Tijdens de Week van de Verpleegkundigen en op de internationale dag van de ouderen (7 oktober), wordt ook in het vaccinatiecentrum opnieuw hard gewerkt om alle 65-plussers en het zorgpersoneel gevaccineerd te krijgen tijdens deze herfstcampagne.

De voorbije twee weken kregen al 4.538 Aalternaren, of 15,41% van alle mensen die in aanmerking komen, een nieuwe boosterprik.

Voor wie?

Net als bij de vorige campagnes krijgen de meest kwetsbaren en de zorgsector hun herfstprik als eerste. Daarbij wordt de volgende volgorde gerespecteerd:

  • 65-plussers, personen met een verlaagde immuniteit, 80-plussers die aan het begin van de zomer al een extra tweede booster kregen (en dat intussen al drie maanden geleden is) en het zorgpersoneel
  • 50- tot 64-jarigen
  • 18- tot 49-jarigen
  • Voor kinderen en jongeren wordt nog gewacht op bijkomende wetenschappelijke gegevens.

De herfstcampagne zal wellicht 2 tot 3 maanden duren.

Op tijd volgens jouw afspraak

Langskomen in het vaccinatiecentrum, dat verhuisde van het Sportpark Aalter-centrum naar de voormalige bibliotheek in de Boomgaardstraat, kan enkel op afspraak. De vaccinatiecampagne is een immense organisatie: mogen we daarom vragen om jouw afspraak, waarvoor je een uitnodiging krijgt, zeker te bevestigen of – als het voorgestelde tijdstip jou niet uitkomt of als je geen booster wil – de voorgestelde afspraak te annuleren? Kom ook zeker niet té vroeg, zodat ook de mensen die vóór jou komen een zitplaatsje hebben in de wachtzaal.

Vragen? Bel het callcenter!

Op het speciale nummer tel. 09 325 74 75 kunnen inwoners nog steeds terecht met al hun vragen over de vaccinaties en boosters. Het callcenter is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u en tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum (9.00 u tot 17.00 u). Jouw vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be. Registreer je zeker ook op QVAX via www.qvax.be om je op de reservelijst te laten zetten en kans te krijgen op een reservespuit.

Dank je, vrijwilligers in het vaccinatiecentrum

De vele vrijwillige handen (176 verpleegkundigen / student artsen) die deze boostercampagne draaiende houden, zijn goud waard. Zonder hen zouden de vaccinaties nooit aan zo’n sneltempo gezet kunnen worden. Tijdens de Week van de Verpleegkundigen, van 3 tot en met 6 oktober, mogen zij dus nog eens extra in de bloemetjes gezet worden. Dankjewel voor alle goede zorgen!

Blijf alert

De epidemie is nog niet gedaan, het virus circuleert nog steeds. Hou daarom rekening met volgende aanbevelingen:

  • Mensen met symptomen moeten zich nog steeds laten testen. In geval van twijfel kan de zelfevaluatietool gebruikt worden (mijngezondheid.be). Bij een positief resultaat moeten zij 7 dagen in isolatie gaan, nadien dragen zij best gedurende drie dagen een mondmasker.
  • Binnenruimtes - thuis, op het werk en bij samenkomsten - moeten maximaal geventileerd worden. Bijeenkomsten buiten zijn veiliger en aangenamer.
  • Voor kwetsbare personen met onderliggende aandoeningen en/of van hogere leeftijd blijft een FFP2-masker aangeraden op het openbaar vervoer en bij contact met grote aantallen mensen.