Vacature Infrabeheerder – wegen en (open) water (m/v/x) (voltijds, contractueel, B1 – B3, bepaalde duur met optie vast)

Gepubliceerd op woensdag 20 juli 2022
Het lokaal bestuur van Aalter werft aan. Ben je flexibel, oplossingsgericht, efficiënt, klantvriendelijk, collegiaal, gedreven en op zoek naar een interessante en uitdagende job in eigen streek? Solliciteer dan voor deze vacature:

Functie


Aalter is een ambitieuze gemeente die kwaliteit en efficiëntie hoog in het vaandel draagt en steeds streeft naar een perfect onderhouden openbaar en gemeentelijk patrimonium in optimale staat. Om dit te realiseren doen we beroep op een team van interne medewerkers en tal van externe aannemers en dienstverleners.
Op zoek naar een enthousiaste infrabeheerder:


Wil je jouw kennis, ervaring en gedrevenheid inzetten om mee te bouwen aan een duurzame leefomgeving in Aalter? Hou je ervan situaties aan te pakken die vragen om technische oplossingen? Voel je je uitgedaagd om in het huidige dynamische speelveld kort op de bal te spelen? Wil je mee impact genereren?


Aalter is nu op zoek naar een bijkomende 'trekker' voor het beheer van het openbaar domein, met focus op wegen en (open) water.


Je zet de lijnen uit voor een optimale beheers- en onderhoudsstrategie voor verhardingen en (open) water. Je vertaalt deze in concrete onderhoudsplannen met aandacht voor regelgevende kaders, actuele technieken, onderhoudskosten enz... Hierbij houd je continue verbetering voor ogen.

Je gaat enerzijds maximaal proactief te werk. Anderzijds voel je je sterk uitgedaagd om meldingen met betrekking tot gebreken of onveilige situaties te rangschikken volgens prioriteit en deze op het juiste moment en op een efficiënte manier aan te pakken. Door je technisch inzicht in een probleem te koppelen aan praktische kennis, voorzie je het lokaal bestuur en haar inwoners van de beste technische en economische oplossingen. Voor de uitvoering van het onderhoud en herstellingen in eigen beheer, stuur je een intern terreinteam aan dat samen met jou de beste resultaten wil neerzetten. Voor de uitvoering van extern uitbestede taken volg je de prestaties van de aannemersploegen op.
Je bent in staat om je dossiers zowel op technisch als financieel vlak te beheren. Plan- en procesmatig werken en tijdig en correct rapporteren zijn hierbij essentieel.

Profiel

 • Je bent een expert op het vlak van een van volgende gebieden met een gezonde interesse en affiniteit voor de aanpalende vakgebieden, of bent bereid je hierin intensief bij te scholen: harde infrastructuur (verhardingen en weguitrusting), afval- en regenwaterinfrastructuur, waterlopen, buffer- en infiltratievoorzieningen…
 • Je weet werkplanningen op te maken voor het intern terreinteam
 • Je staat sterk in je schoenen waardoor je de ploegen op het terrein steeds weet bij te sturen waar nodig;
 • Je kan zelfstandig en gestructureerd werken;
 • Je bent klantgericht, de tevredenheid van de burger komt op de eerste plaats;
 • Je bent assertief en denkt oplossingsgericht;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je streeft naar continue verbetering;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van mensen en tilt medewerkers naar een hoger niveau;
 • Je beschikt over de nodige vakkennis en je kan aan de slag met functierelevante wetgeving;
 • Je functioneert goed in teamverband en werkt vlot samen met collega’s;
 • Je beschikt over een kritische blik, technisch en analytisch inzicht en je kan planlezen.

Voorwaarden

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je beschikt over een bachelordiploma of daarmee gelijkgesteld diploma. Kandidaten die niet beschikken over een bachelordiploma worden toegelaten op voorwaarde dat ze slagen in de capaciteitstest (niveau bachelor).

Aanbod


Wij bieden een boeiende voltijdse (38/38) contractuele job in een stabiele werkomgeving met een aantrekkelijk loon. Min. € 2.716,82 bruto per maand voor een voltijdse betrekking (de loonbarema’s kunnen geraadpleegd worden op www.aalter.be/baremas). Daarnaast worden ook nog tal van extralegale voordelen toegekend zoals maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag, terugbetaling openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, fietsvergoeding, pluspas (kortingspas), ecocheques, hospitalisatieverzekering en een tweede pensioenpijler van 3%. We beschikken over een interessante verlofregeling en flexibel uurrooster volgens afspraken binnen de dienst. Het betreft een contract van bepaalde duur maar je maakt kans op een aanstelling van onbepaalde duur mits je slaagt in het te organiseren aanwervingsexamen in de loop van 2022-2024.

Solliciteren


Solliciteren kan tot uiterlijk 19 augustus 2022 door de volgende documenten te bezorgen (kopie rijbewijs, kopie identiteitskaart, kopie diploma, motivatiebrief, cv en een recent uittreksel uit het strafregister) via personeel@aalter.be of www.aalter.be/sollicitatie.

Het interview in het kader van deze selectieprocedure zal doorgaan op woensdag 24 augustus 2022 in de voormiddag.