Uitlenen milieuvriendelijk materiaal

Herbruikbare bekers

Organiseer je een activiteit waarbij mensen iets te drinken krijgen en wens je je in te zetten voor het verminderen van de afvalberg? Maak dan gebruik van herbruikbare bekers!
Verenigingen kunnen deze bekers uitlenen bij het gemeentebestuur.

Fost-zakken

De Fost-zakken zitten boordevol sensibiliserend materiaal binnen het thema recyclage van huisvuil. Met behulp van mooi uitgewerkt didactisch materiaal wordt aangetoond hoe P(+)MD, glas, papier en karton moeten gesorteerd worden. Je kan de zakken steeds gratis uitlenen bij het gemeentebestuur.

CO2- meter

Met de CO2-meter, meet je de exacte CO2-waarde in een binnenruimte. Hij toont aan wanneer de ruimte moet verlucht worden om een gezonde binnensfeer te bewaren. Ook de CO2-meter is steeds gratis uitleenbaar.

Energiemeter

Wilt u weten hoeveel energie uw wasmachine verbruikt? Wilt u weten hoeveel uw tafellamp minder verbruikt door de gloeilamp te vervangen door een spaarlamp? Dan kan u steeds gratis een energiemeter uitlenen bij het gemeentebestuur. De energiemeter verraadt immers op eenvoudige wijze het verbruik van alle elektrische toestellen!