‘Tournée Minérale’ is terug in februari (en dit jaar extra belangrijk)

Gepubliceerd op maandag 18 januari 2021
‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De boodschap? Zeg in februari een maand ‘nee’ tegen alcohol én zorg ervoor dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. Door de coronaperiode gaan immers heel wat mensen net ietsje sneller een glas drinken en dat is niet zonder gevaar.

Elk jaar nemen er ongeveer 1 op 5 volwassen Belgen deel aan ‘Tournée Minérale’, een initiatief van De Druglijn. Deelnemen is altijd al een ervaring en uitdaging geweest, en dit jaar nog extra uitdagend. En extra belangrijk. Hoewel sommige mensen door de coronamaatregelen minder zijn gaan drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net ietsje sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Gezellig zonder alcohol

Met ‘Tournée Minérale’ zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid. ‘Tournée Minérale’ daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En je werkt er nog mee aan jouw gezondheid ook! Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers van de Tournée ook ná de campagne minder drinken dan voordien.

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Op www.tourneeminerale.be vind je tips om februari op je dooie gemak door te komen en recepten van écht goede mocktails met prikkelende namen als Sweet Pepper, Surprise, Flash, Délice en Casablanca.

Daag ook anderen uit

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag familie, vrienden, collega’s, ploegmaten … uit om in februari ook geen alcohol te drinken. Deelnemen als organisatie, club of vereniging? Op materiaal.tourneeminerale.be staan affiches, stickers en (bier)viltjes.

Hulp nodig?

Bezorgd over je alcoholgebruik of vragen? Contacteer anoniem De Druglijn (www.druglijn.be) voor een eerste advies op maat. Online hulp en begeleiding vind je op www.alcoholhulp.be.