Tournée Minérale is terug: één (februari)maand zonder alcohol

Gepubliceerd op woensdag 29 januari 2020
Na het succes van de voorbije jaren roepen Stichting tegen Kanker en VAD/De DrugLijn alle Belgen op om een (februari)maand lang geen alcohol te drinken. Vier vragen, vier antwoorden over de vierde Tournée Minérale, die op 1 februari 2020 start.

Ik schrijf me in. Wat kan ik nu verwachten?

Eens ingeschreven, krijg je in de maand februari wekelijks een e-mail met weetjes over de gezondheidsrisico’s van alcohol, handige tips om de maand vol te houden en leuke extra’s.

Wat brengt ‘een maand zonder’ mij op?

Meer energie. Slaap beter. Spaar geld uit. Laat je huid stralen. Geen kater, meer tijd. Redenen genoeg om deel te nemen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat alcohol gewoon slecht is voor de gezondheid: voor verslaving, leverziekten of kanker. Een alcoholpauze inlassen en werken aan je alcoholgebruik, is werken aan je gezondheid. Tournée Minérale is een goede manier om dat te doen! Want uit onderzoek blijkt dat de deelnemers van de Tournée ook ná de campagne minder drinken dan voordien.

Mag ik een alcoholvrij biertje?

De volledig alcoholvrije bieren zijn sowieso geen probleem. Let wel op, want een aantal ‘alcoholvrije’ bieren of wijnen zijn eigenlijk ‘alcoholarm’ en bevatten dus nog een heel klein beetje alcohol (meestal wel verwaarloosbaar in vergelijking met het ‘origineel’). Of die dranken toegelaten zijn tijdens Tournée Minérale, is voor discussie vatbaar. Maar: de bedoeling van Tournée Minérale is om de mensen te laten ervaren hoe ze zich voelen als ze geen alcohol drinken, en dat ze zich ook kunnen amuseren zonder. Per ongeluk een alcoholarme drank drinken in plaats van een alcoholvrije, maakt daarbij niet het grote verschil.

Hoe wordt Tournée Minérale een makkie?

Op www.tourneeminerale.be vind je tips om februari op je dooie gemak door te komen en recepten van écht goede mocktails met prikkelende namen als sweet pepper, summertime, délice en casablanca. En shaken maar!

Inschrijven voor Tournée Minérale kan via www.tourneeminerale.be. Bezorgd over je alcoholgebruik of vragen? Contacteer anoniem De DrugLijn (www.druglijn.be) voor een eerste advies op maat. Online hulp en begeleiding vind je op www.alcoholhulp.be.