Tot 3.500 prikken per week: Aalter versterkt vaccinatiecentrum en callcenter

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021
De komende maanden worden héél belangrijk voor de vaccinatiecampagne. Het lokaal bestuur versterkt daarom haar vaccinatiecentrum en callcenter, waar Aalternaren met vragen over hun vaccin terecht kunnen.

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten en ons normale leven terug te kunnen oppikken. Ook het lokaal bestuur maakt van de vaccinaties in eigen gemeente een absolute topprioriteit. Zo’n vaccinatiecentrum draaiende houden is een gigantische organisatie, waar heel wat mankracht voor nodig is. Het bestuur schakelde de voorbije maanden al heel wat diensten en personeelsleden in om de goede werking van het vaccinatiecentrum te verzekeren. Nu de vaccinaties in juni versnellen en er tot 3.500 prikken per week zullen gezet worden, schakelt Aalter nog een versnelling hoger.

Prioritair vaccinaties, tijdelijk sluiten van diensten

Om het vaccinatiecentrum en het callcenter te versterken, sluiten een aantal diensten tijdelijk de deuren, van maandag 14 juni tot en met vrijdag 3 september 2021. Het gaat om het toeristisch infopunt in het Drongengoed en de uitleenposten in Bellem, Knesselare, Lotenhulle, Sint-Maria-Aalter en Ursel. De bib in ArtA’A blijft open.

Oproep vrijwilligers

Het lokaal bestuur blijft intussen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met uiteenlopende profielen om mee te helpen.

  • vaccineren (enkel mogelijk indien je medisch geschoold bent);
  • administratie;
  • logistiek;
  • coördinatie;
  • apotheker.

Wie wil meewerken en mee het coronavirus wil verslaan, kan zich melden op de website www.aalter.be/corona. Je aanmelding komt terecht bij de Zorgraad, die de coördinatie van alle vrijwilligers op zich neemt.

Info en vragen

Wie vragen heeft over het vaccinatiecentrum in Aalter kan terecht op het speciale nummer tel. 09 325 74 75. Je vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be. Op www.aalter.be/corona en www.laatjevaccineren.be vind je nog meer informatie.