Tips voor trips in eigen gemeente: natuurlijk én avontuurlijk Aalter

Gepubliceerd op maandag 11 april 2022
Op (paas)vakantie? Het kan ook in Aalter! TotAalter zet een aantal tips op een rijtje voor trips met de kids in eigen gemeente. Natuurlijk, avontuurlijk en vooral heel plezant.

Verken de 8 dorpen

Aalter, dat zijn 8 fantastische dorpen die verbonden worden met een fietsroute (54,1 km), elk over een eigen wandellus beschikken en grossieren in boeiende verhalen. Tot de Lotenhulse ufo’s toe.

Zweven over vlonderpaden

Vlonderpaden geven elke trip een avontuurlijke twist. Je komt ze tegen in de Ardennen, Hoge Venen én in het unieke Maldegemveld (Drongengoed). Misschien loop je onderweg wel herten en reeën tegen het lijf.

Picknicken met lokaal lekkers

Een mooi plekje, een heerlijk lentezonnetje en een lekker gevulde picknickmand: zalig toch? In Aalter kan het op vele plaatsen. In onze winkels, slagers en traiteurs vind je voldoende lekkers om je mandje te vullen. www.aalter.be/picknickplaatsen

Speeldorp Pierlala

Welkom in het dorp van volksfiguur Pierlala! Het verkeersvrije dorpsplein van Ursel is één van de mooiste van het Meetjesland.

Op Expeditie in Bulskampveld

Voor jonge avonturiers. Van op Domein Menas kan je op Expeditie Bulskampveld. Klimmen, klauteren, gezonde lucht inademen … én leuke opdrachten doen in Sint-Maria-Aalter.

Kunstjes showen met de BMX

BMX’ers kunnen kunstjes oefenen op de piste achter sportcomplex Flabbaert in Knesselare. Het parcours is 350 meter lang met startberg, kombochten en de nodige heuvels. Stuntwerk gegarandeerd.

Ravotten in de bossen

In de Aalterse (speel)bossen kan naar hartenlust gespeeld worden. In het Drongengoed ligt zelfs een écht sprookjesbos met kabouters, paddenstoelen, bruggen, bosgeesten en andere prikkelende dingen.

Op stap met kabouter Pinnemuts

De allerkleinsten kunnen in het Drongengoed het kabouterpad ‘Pinnemuts’ (2 km) volgen: zo maken ze spelenderwijs kennis met alle facetten van het bos.

Doe de curieuze speurneuzenwandeling

Zet je curieuze speurneus op en ontdek de wandelingen - op kindermaat – die starten in àlle dorpen. Onderweg ontdek je de geheime plekjes van Aalter.

Op pad met piloot Rafke

In het zuiden van het Landschapspark Drongengoed ontdek je het infopad ‘Vervlogen verleden’: piloot Rafke en verschillende infoborden vertellen het verhaal van het Urselse WO II-vliegveld met codenaam B67.

Stunten op het skatepark

Op het gloednieuw skatepark van 500 vierkante meter kunnen zowel beginners als ‘professionals’ hun skills oefenen. Naast skaters kunnen ook inline-skaters en steppers hun kunstjes opvoeren aan het Sportpark Aalter-centrum.

Dwalen met verhalen… én Warre Borgmans

Meesterverteller Warre Borgmans neemt je mee langs acht stopplaatsen en 24 kortverhalen voor het hele gezin. Op elk stop kan je een letter terugvinden. Maak het sleutelwoord met de acht letters en wie weet val je wel in de prijzen. Starten doe je aan de babbelbank, naast de parking aan de kerk in Sint-Maria-Aalter.

Alle tips en nog veel meer ander leuks en moois vind je op www.aalter.be/visit en www.aalter.be/tips-voor-trips.