The game is on: bibliotheek breidt collectie uit met computerspelletjes

Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2019
Vanaf september 2019 vind je in de bib van Aalter een gloednieuwe spelletjescollectie terug. Naast boeken, strips, cd’s en dvd’s biedt de bib binnenkort ook computergames aan.

Startcollectie

De startcollectie zal bestaan uit een 50-tal games voor Playstation 4 en Nintendo Switch en richt zich vooral op kinderen van 6 tot 14 jaar. De collectie bevat een aantal populaire games (Mario, Lego,…), aangevuld met iets minder bekende, originele en mooi gemaakte indie games. De volgende jaren wordt de collectie aangevuld met een aanbod voor volwassenen.

Uitleentermijn

De games vinden een plaatsje in de hoofdbibliotheek in Aalter-centrum en kunnen, net als boeken, geleend worden voor drie weken. De uitleentermijn verlengen is mogelijk. Bij te laat indienen wordt een boete van 0,15 euro per dag per game gevraagd.

The party is on!

Om de nieuwe collectie feestelijk in te huldigen maken we van de bib in september een arcadehal. De drie spannende arcadegames ‘The Doom Buttons’, ‘De Spelfabriek’ & ‘The Belgian Arcade’ bezorgen je gegarandeerd gameplezier waarbij je balanceert op de grens tussen de digitale en analoge wereld.

Ben je nieuw in gamen of net een echte knoppenwizard? PLUG & PLAY is zowel geschikt voor beginners als ervaren gamers en garandeert plezier voor alle leeftijden. De games kunnen zowel alleen als in teams van twee of vier gespeeld worden. De toestellen en games zijn bovendien volledig van Belgische makelij. Daag je vrienden uit en spring op je fiets om de drie arcadegames te ontdekken in de bibs van Aalter, Knesselare en Ruiselede.