ArtA'A officieel geopend, nieuw kunstwerk ingehuldigd

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021
Kennis- en cultuurcentrum ArtA’A is officieel geopend. Vooraan het gebouw kwam het standbeeld 'Forever’, een man en een vrouw in een innige omhelzing. En of de Aalternaar zijn ArtA’A omhelst en omarmt. Tijdens het eerste jaar – in volle coronaperiode - kwamen er al 150.000 bezoekers over de vloer.

Het ArtA’A-gebouw werd in de zomer van 2020 de nieuwe thuis van de Academie voor muziek, woord en dans, de Academie voor beeldende kunst (KUMA), de bibliotheek, het genealogisch documentatiecentrum en de cel Cultuur en toerisme. Het Aalters kloppend hart van kennis en cultuur dus. Een plaats waar burgers informatie, ontspanning en cultuur kunnen verzamelen, delen en beleven. Het ambitieuze concept werd uitgewerkt in 2015, de werken gingen in 2018 van start en vandaag is ArtA’A dé blikvanger in de stationsomgeving. Het lokaal bestuur koos voor een gebouw met ambitie. Duurzaam, toekomstgericht, toonaangevend en innovatief, waar een Smart City als Aalter voor wil staan. Maar tegelijk ook laagdrempelig, open en gebruiksvriendelijk. Het gebouw schittert met kwaliteitsvolle woord- en dansstudio’s, grote en riante ateliers, het Theater en een belevingsbibliotheek, en weerspiegelt de ambitie van Aalter om volop in te zetten op kunst, cultuur en kennis.

Inspirerende omgeving, inspirerend kunstwerk

Bij een inspirerend gebouw hoort een inspirerend kunstwerk. Het beeld ‘Forever’, een man en een vrouw in een kussende omhelzing, is van de hand van de Vlaamse kunstenares Linde Ergo die jarenlang woonde en werkte in New York. Haar beeld, dat staat voor Vereniging, weerspiegelt het verleden én de toekomst. ‘Forever’ veruitwendigt het succesvolle huwelijk tussen Aalter en Knesselare (om het elke dag samen sterker en beter te doen), maar staat ook symbool voor het samengaan van de verschillende diensten binnen ArtA’A en het samenbrengen van mensen, verenigingen en bezoekers om zo kruisbestuivingen en originele, out-of-the-box ideeën te stimuleren.

Herbekijk de livestream van de feestelijke opening

Herbekijk de livestream van de opening via www.facebook.com/gemeentebestuurAalter. Klik bovenaan de pagina op de knop ‘Meer’ en vervolgens op de knop ‘Video’s’. Meer info op www.aalter.be/artaa.