Terug naar de Academie: inschrijvingen starten op 1 juni

Gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2021
Vanaf dinsdag 1 juni 2021 vanaf 17.00 u starten de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar in de Academie voor muziek, woord en dans.

Wat heeft de academie voor jou in petto?

Je kan er terecht voor een opleiding in de podiumkunsten ‘muziek’, ‘woord’ en ‘dans’. In elke richting zijn verschillende parcours mogelijk, die je op www.aalter/academie.be kan raadplegen onder de knoppen ‘muziek’, ‘woord’ en ‘dans’. Vind je geen parcours dat bij jou past of heb je al een artistiek traject achter de rug? Neem dan zeker contact op via academie@aalter.be of tel. 09 374 36 54. Er zijn mogelijkheden voor iedereen. De Academie helpt jou ze te ontdekken.

Herinschrijven

Alle leerlingen die tijdens het schooljaar 2020-2021 les volgen in de Academie, krijgen een gepersonaliseerd inschrijvingsformulier toegestuurd. Daarop staat het vervolg van hun artistieke opleiding en de verschillende lesmomenten van de klassikale vakken. De leerkracht neemt contact op om de individuele lesmomenten voor volgend schooljaar af te spreken. Deze info biedt een leidraad om online in te schrijven.

Inschrijven voor nieuwe leerlingen

In welk jaar kan ik starten, welke vakken moet ik volgen en wanneer vinden de lessen plaats? Een antwoord op al die vragen krijg je via www.aalter.be/academie. Daar vind je ook de info over de inhoud van de vakken en de lessenroosters van de klassikale vakken. Bekijk ook zeker de mogelijke parcours per richting.

Online inschrijven kan vanaf dinsdag 1 juni 2021 om 17.00 u

Online inschrijven kan via ‘mijnacademie.be/academieaalter’. Je moet via deze link eerst een account aanmaken. Tip: maak vooraf één account per gezin aan. Zo verlies je op dinsdag 1 juni 2021 geen extra tijd bij het online inschrijven.

Inschrijvingsgeld schooljaar 2021-2022

  • jonger dan 18: 76 euro of 52 euro (verminderd tarief);
  • 18 tot en met 24 jaar: 142 euro (geen verminderd tarief mogelijk);
  • 25 jaar en ouder: 327 euro of 142 euro (verminderd tarief).

Huurgeld instrument

Heel wat instrumenten kan je gewoon huren in de Academie. Het gaat om viool, altviool, cello, contrabas, cornet, bugel, trompet, tuba, hoorn, trombone, fagot, dwarsfluit, hobo, klarinet, (kinder)accordeon, (kinder)harp en (kinder)doedelzak. In de tweede graad betaal je 45 euro per jaar en in de derde graad 65 euro per jaar. Je kan instrumenten huren zolang de voorraad strekt. Meer info via www.aalter.be/huurinstrumenten.