Terug naar de Academie: inschrijvingen nieuw schooljaar starten op 2 juni

Gepubliceerd op maandag 25 mei 2020
Vanaf dinsdag 2 juni 2020 starten de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar in de Academie voor muziek, woord en dans. Dat wordt trouwens extra bijzonder, want in Aalter zullen de lessen plaatsvinden in het nieuw Kunstencentrum.

Wat heeft de Academie voor jou in petto?

Je kunt in de Academie terecht voor een opleiding in de podiumkunsten muziek, woord en dans. We tekenden mogelijke parcours uit voor onze leerlingen. Die worden per richting voorgesteld in een schema. Op www.aalter.be/academie kun je de schema’s onder de knoppen ‘muziek’, ‘woord’ en ‘dans’ raadplegen. Vind je geen parcours dat bij je past of heb je al een artistiek traject achter de rug? Neem dan zeker contact op met de Academie via academie@aalter.be of tel. 09 374 36 54. Er zijn mogelijkheden voor iedereen.

Inschrijven voor her-inschrijvers

Alle leerlingen die tijdens het schooljaar 2019-2020 les volgen in de Academie, kregen de voorbije week een gepersonaliseerd inschrijvingsformulier toegestuurd. Daarop staat het vervolg van hun artistiek traject en de verschillende lesmomenten van de klassikale vakken. Er is ook ruimte om de individuele lesmomenten te noteren. De leerkracht neemt tussen 18 en 30 mei 2020 contact op om de individuele lesmomenten voor volgend schooljaar af te spreken. Deze info biedt een leidraad om online in te schrijven.

Inschrijven voor nieuwe leerlingen

In welk jaar kun je starten, welke vakken moet je volgen, wanneer vinden de lessen plaats? Een antwoord op al die vragen ontdek je via www.aalter.be/academie, waar je ook info vindt over de inhoud van de vakken en de lessenroosters van de klassikale vakken. Bekijk zeker ook de mogelijke parcours per richting!

Online inschrijven kan vanaf dinsdag 2 juni 2020 om 17.00 u.

Voor je kan inschrijven maak je eerst via mijnacademie.be/academieaalter een account aan per gezin. Via die website kun je ook inschrijven voor volgend schooljaar. Tip: maak vooraf een account aan. Dan verloopt het inschrijven des te vlotter.

Inschrijvingsgeld schooljaar 2020-2021

  • Jonger dan 18: 75 euro, 51 euro (verminderd tarief)
  • 18 tot en met 24 jaar: 141 euro
  • 25 jaar en ouder: 321 euro, 141 euro (verminderd tarief)

Huurgeld instrument

Heel wat instrumenten kun je ook gewoon huren in de Academie. Het gaat om viool, altviool, cello, contrabas, cornet, bugel, trompet, tuba, hoorn, trombone, fagot, dwarsfluit, hobo, klarinet, (kinder)accordeon, (kinder)harp en (kinder)doedelzak. In de tweede graad betaal je 45 euro per jaar, in de derde graad 65 euro per jaar. Je kan instrumenten huren zolang de voorraad strekt. Meer info via www.aalter.be/huurinstrumenten.

Kunstacademie: ateliers Beeldende Kunst in Aalter

In september starten ook opnieuw de ateliers Beeldende Kunst in Aalter.

Beeldende Kunst staat in de academie voor ontspannende, creatieve lessen waarbij het beeldende, scheppende en probleemoplossende vermogen van de kinderen wordt gestimuleerd, wat sterk bijdraagt tot de ontwikkeling tijdens hun verdere leven. Een groot deel van de lessen vangt aan in het nieuwe Kunstencentrum op het Stationsplein. In het Kunstencentrum gaan ook de nieuw opgestarte en succesvolle lesmomenten voor jongeren en voor volwassenen door.

Alle praktische informatie over de lessen vind je op www.academiekuma.be. Inschrijven kan nu al digitaal via www.academiekuma.be/inschrijvingen, tot uiterlijk 25 september 2020. Corona: KUMA werkt aan een plan zodat de lessen in alle veiligheid zullen kunnen plaatsvinden.