TerrAzz Aalter: geniet van grotere terrassen en zondagsaperitief

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020
De Aalterse cafés en restaurants zijn opnieuw open. De horeca kan op volle steun rekenen van het gemeentebestuur, dat met TerrAzz Aalter mogelijkheden biedt voor grotere terrassen en een wekelijks aperitiefmoment in elke deelkern.

Markten, pleinen en terrassen zullen in hun maximaal mogelijke bezetting geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden. Op die manier kan iedereen optimaal genieten van een ontspannend en rustgevend moment in alle comfort en veiligheid.

Er gelden wel voorwaarden: bij een terrasuitbreiding moeten horecazaken steeds een vrije doorgang van twee meter voorzien voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en rollators. De openbare weg, zoals het voetpad, het fietspad en parkeerplaatsen, kan niet zonder toestemming ingenomen worden voor een groter terras. Dit vraag je aan via www.aalter.be/terrasuitbreiding.

Zondags aperitiefmoment in elke woonkern

Net als vorige maand is er ook elke zondag in juli een aperitiefmoment van 11.00 u tot 15.00 u in het centrum van elke deelkern (bv. op De Plaats in Knesselare of het kerkplein van Aalter-Brug).

Buurtbewoners, verenigingen… zijn vrij om dit aperitiefmoment zélf in te vullen. Er zullen tafels en stoelen ter beschikking staan én een stuk van het plein wordt verkeers- en parkeervrij gemaakt.

Bloemen op tafels, zichtbaar verbonden

Op de terrassen in het centrum van elke deelkern staan er nadarhekken met ‘TerrAzz’ Aalter. De tafels van de cafés en restaurants worden verfraaid met rood-witte bloemen. Deze uniforme inrichting zorgt voor een zichtbare verbondenheid en moet mensen uitnodigen om te genieten van de mooie terrassen in de acht woonkernen.