Update terrasreglement voor horecazaken

Gepubliceerd op dinsdag 1 maart 2022
1 maart: terrasjesweer! Hopelijk wacht ons een warme zomer en kunnen we volop genieten van heerlijke hapjes en drankjes bij onze Aalterse horecazaken onder een stralende zon.

Om dit mee mogelijk te maken, biedt het lokaal bestuur horecazaken de mogelijkheid (maximaal) 4 meter van het openbaar domein te gebruiken.

Kosteloos terrasruimte innemen

Het terrasreglement werd geüpdatet en is voortaan ‘grondgebiedsdekkend’. Horecazaken kunnen nog steeds, vanaf 1 maart tot en met 31 oktober maximaal 4 meter van het openbaar domein kosteloos innemen, uiteraard wel mits aanvraag. Om een uniform uitzicht na te streven, moeten de materialen en de afmetingen van de terrassen voldoen aan enkele voorwaarden. De plaatsing van het terras kan pas gebeuren nadat het college van burgemeester en schepenen de terrasvergunning afleverde. De terrasvergunning wordt stilzwijgend jaarlijks hernieuwd. 

Aanvraag indienen?

Start je binnenkort een nieuwe horecazaak en wens je een stuk van het openbaar domein in te nemen om je terras te plaatsen? Bekijk dan de voorwaarden in het terrasreglement en vraag je vergunning aan bij het lokaal bestuur, minstens 14 dagen voor de geplande plaatsing van het terras. Meer informatie op www.aalter.be/terrasvergunning.