Techniekacademie laat kinderen opnieuw kennismaken met techniek en technologie

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019
De Techniekacademie Aalter is terug. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen er van woensdag 18 september tot en met woensdag 11 december 2019 kennismaken met techniek en technologie.

Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het jou aan basiskennis? Dan ben je de geknipte kandidaat voor de Tiener Techniekacademie Aalter. In een leuke sfeer maak je kennis met gereedschap en materialen, ontdek je dat techniek vele gezichten heeft en leer je zelfs een aantal technische systemen maken.

12 workshops

De Tiener Techniekacademie Aalter, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur Aalter, organiseert met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen 12 workshops. Op 12 weken tijd maak je zes concrete projectjes, waarbij je proeft van mechanica, hout, elektriciteit, elektronica, een robot bouwen en programmeren. We gaan ook één keer op actief bezoek naar een technisch bedrijf in de gemeente.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf zaterdag 7 september 2019. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro, materiaal en verzekering inbegrepen. Het 2de kind van eenzelfde gezin betaalt 45 euro. Deelnemers krijgen een fiscaal attest. Inschrijven en info via www.techniekacademie-aalter.be.