Stoppen met roken? Doe een beroep op een tabakoloog en kom naar de infoavond

Gepubliceerd op vrijdag 9 september 2022
In België rookt één op vijf personen, maar 73% van hen beklaagt zich dat ze er ooit mee begonnen zijn. 65% zou ermee willen stoppen. En dan kan een tabakoloog raad brengen en geven. Daarom vindt er op woensdag 28 september 2022 in Aalter een infoavond plaats georganiseerd door vzw De Toevlucht.

Elk jaar sterven er zeven miljoen mensen aan tabak. 900.000 zijn niet-rokers. Die sterven omdat ze passief meerookten. De helft van de verstokte rokers zal vroegtijdig sterven aan een ziekte die verband houdt met tabaksgebruik.

Negatieve impact

Roken, zelfs al rook je maar één sigaret per dag, heeft immers een negatieve impact op vele ziekten en verhoogt het risico op de ontwikkeling van hart- en vaataandoeningen, kanker, chronische aandoeningen aan de luchtwegen en diabetes.

Infoavond op 28 september 2022

Hulp nodig om te stoppen met roken? Doe een beroep op een tabakoloog, die luistert, jou motiveert en jou ondersteunt bij bijvoorbeeld valkuilen of moeilijke momenten. Kom gratis en vrijblijvend naar de infoavond op woensdag 28 september 2022 om 19.30 u in de lokalen van vzw De Toevlucht, Sint-Jozefstraat 6 in Aalter-centrum. Meer info en inschrijvingen via vzwdetoevlucht@telenet.be of tel. 0473 71 88 93.