Sterrenregister

Het lokaal bestuur van Aalter erkent de pijn en het verdriet die gepaard gaan met het verlies van een sterrenkind. We willen de ouders van alle stilgeboren kinderen steun bieden bij hun verdriet. Ouders die dat willen, kunnen hun stilgeboren kind voortaan registreren in het Sterrenregister. Dat is niet verplicht, maar een persoonlijke keuze van de ouders en is gratis.

Registreer hier jouw sterrenkindje

Ouders die een kind verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap, kunnen wettelijk gezien geen geboorteaangifte doen. Het lokaal bestuur wil ouders een hart onder de riem steken door hen de mogelijkheid te bieden hun kind symbolisch te laten registreren in het Sterrenregister.

Wat is een 'Sterrenregister'?

In dit register kunnen alle stilgeboren kinderen geregistreerd worden, ongeacht de duur van de zwangerschap. Als je in Aalter gedomicilieerd bent, kan je jouw kind laten registreren in ons Sterrenregister. Je kan de registratie digitaal aanvragen of hiervoor een afspraak maken met de cel Burgerzaken via tel. 09 325 22 00. Na de inschrijving ontvang je een bewijs van registratie.