Stel jezelf de Grote Grondvraag

Gepubliceerd op vrijdag 6 december 2019
Hoe gezond is uw grond? Dat onderzoekt de Grote Grondvraag. Samen met jou wil OVAM in kaart brengen welke gronden gezond zijn én welke niet. Want het zijn die verontreinigde gronden die OVAM wil opsporen en saneren. Zo wordt elke vierkante meter grond in Vlaanderen gezonder.

Vandaag zijn we allemaal bewust bezig met de gezondheid van onze omgeving, maar dat was vroeger niet altijd het geval. Tegen 2036 wil OVAM iedere bodemverontreiniging uit het verleden aanpakken. Dit is nodig voor een gezonde leefomgeving en om de kostbare ruimte in Vlaanderen optimaal te gebruiken.

degrotegrondvraag.be

Via de website degrotegrondvraag.be roept de OVAM grondeigenaars op om hun grond op te zoeken. Heel eenvoudig: je vult je adres in en ziet meteen, aan de hand van beschikbare informatie van de Vlaamse steden, of het een risicogrond is of niet.

Risicogrond? OVAM helpt.

Is dat het geval, dan geeft OVAM stap voor stap aan wat je moet doen om de grond terug gezond te maken. Afhankelijk van de situatie kan dat gaan van het informeren tot zelfs het volledig overnemen van het dossier. Meer info via degrotegrondvraag.be.