Start tijdig met zoektocht naar opvang voor je baby

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022
Ben je zwanger of een zwangerschap aan het plannen? Start dan tijdig met de zoektocht naar kinderopvang voor je toekomstige baby.

Wanneer je met gezinsuitbreiding start, hebt je van alles aan je hoofd: de kinderkamer, de geboortekaartjes, geboortesuiker en kleertjes kiezen, een naam vinden voor je baby ... Duizend-en-één leuke dingen om aan te denken. Kinderopvang zoeken stellen ouders dan vaak uit tot die eerste paar maanden achter de rug zijn. Het is echter héél belangrijk om tijdig te starten met de zoektocht naar een opvangplaats in Aalter.

Loket kinderopvang

Je kunt gebruik maken van het digitaal loket kinderopvang op www.aalter.be/kinderopvang om een aanvraag bij verschillende initiatieven tegelijk te doen. Er zijn slechts vier opvanginitiatieven die niet meedoen met het loket en dus niet digitaal aan te vragen zijn. Alle andere kinderopvang kan je wél via het loket aanvragen. Dit bespaart je een hoop werk omdat je niet hoeft te bellen en mailen naar alle initiatieven afzonderlijk. Meer tijd dus om aan de andere voorbereidingen te starten én te genieten van de komst van je baby.

Hulp of ondersteuning nodig?

Wie vragen heeft over de verschillende soorten kinderopvang, hulp nodig heeft bij de aanvraag in het loket of ondersteuning nodig heeft kan terecht bij het Huis van het Kind, op tel. 09 325 22 00 of via e-mail huisvanhetkind@aalter.be.