Start tijdig met de zoektocht naar opvang voor jouw baby

Gepubliceerd op zaterdag 8 oktober 2022
Ben je zwanger of een zwangerschap aan het plannen? Start dan tijdig met de zoektocht naar kinderopvang voor jouw toekomstige baby.

Wanneer je met gezinsuitbreiding start, heb je van alles aan jouw hoofd: de kinderkamer, de geboortekaartjes, geboortesuiker en kleertjes kiezen, een naam vinden voor jouw baby ... Duizend-en-een leuke dingen om aan te denken. Kinderopvang zoeken stellen ouders dan vaak uit tot die eerste paar maanden achter de rug zijn. Het is echter héél belangrijk om tijdig te starten met de zoektocht naar een opvangplaats in Aalter.

Loket kinderopvang

Je kan gebruik maken van het digitaal loket kinderopvang op www.aalter.be/kinderopvang om een aanvraag bij verschillende initiatieven tegelijkertijd te doen. Er zijn slechts vier opvanginitiatieven die niet meedoen met het loket en dus niet digitaal aan te vragen zijn. Alle andere vormen van kinderopvang kan je wél via het loket aanvragen. Dit bespaart je een hoop werk omdat je niet hoeft te bellen en mailen naar alle initiatieven afzonderlijk. Meer tijd dus om aan de andere voorbereidingen te starten én te genieten van de komst van jouw baby.

Doneer aan de luierbank

De luierbank zamelt ongebruikte luieroverschotten in en bezorgt ze vervolgens aan ouders die het financieel moeilijk hebben. De luierbank is er omdat elk kind dezelfde start verdient. Luiers nemen een grote hap uit het gezinsbudget. Met de ondersteuning van de luierbank kan elk kind droog gaan slapen. Wie dus luieroverschotten liggen heeft, kan die afleveren in de blauwe tonnen. Alle maten en merken zijn welkom. De precieze locaties vind je op www.aalter.be/luierbank.