Start de zomer met een nieuwe zomerzoektocht

Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024
Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het toeristisch seizoen in Aalter van start met de lancering van een nieuwe zomerzoektocht en met Open Kerkendagen.

Ook in 2024 kunt u de Aalterse deelkernen al wandelend en fietsend (her)ontdekken. De vrijwilligers-ambassadeurs van de Zomerzoektocht gingen van op elk kerkplein op zoek naar de mooiste en heerlijkste wandel- en fietslussen. Tijdens de zoektocht, het wandelen en het fietsen door, ontdekken de deelnemers heel wat verrassende plekjes. Elke tocht start aan één van de acht Aalterse kerken. Stap er zeker eens binnen en laat u verrassen door het aanwezige erfgoed, bijzondere verhalen en kunstschatten. Voor wie minder of anders mobiel is, is er een (korter) alternatief in de vorm van vier wandellussen.

Haal de brochure met het deelnameformulier af in ArtA’A (Stationsplein 25), het gemeentehuis (Europalaan 22) of het Toeristisch Infopunt in het Drongengoed. Ook in de Aalter-app of op www.aalter.be/visit vindt u de brochure. Deelnemers maken kans op een mooie prijs.

Open kerken op 1 en 2 juni 2024

Aalter heeft acht prachtige kerken die elke dag toegankelijk zijn als rustgevende binnenloopplek. Stuk voor stuk zijn ze de moeite waard om de geschiedenis en verhalen te ontdekken. De kerken zijn allemaal uniek. De kerk van Lotenhulle is bijvoorbeeld een driebeukige basilicale neoromaanse kerk die teruggaat tot de 12de eeuw. Die van Sint-Maria-Aalter is dan weer één van de eerste neogotische kerken in Vlaanderen.

Tijdens de Open Kerkendagen op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 komen onze acht prachtige kerken voor het eerst samen naar buiten. U kunt er terecht voor een bijzonder programma rond het thema ‘Een knipoog naar het onmogelijke’. U leert onder meer in elke kerk de taal van de klokken kennen via een filmpje en klokkengelui. Het volledige programma vindt u op www.aalter.be/open-kerken.

Plechtige opener

Op zaterdag 1 juni 2024 om 13.45 u start het toeristisch seizoen in de kunstig aangeklede Sint-Corneliuskerk van Aalter-centrum. Ontdek de kerk als eerste en ontvang de brochure van de zomerzoektocht in aanwezigheid van de voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen. Om 14.30 u komt bisschop Lode Van Hecke op bezoek. Iedereen is welkom. Nadien is hij in Knesselare aanwezig.

Wist u dat …

  • u behalve van de Zomerzoektocht ook van een podwalk van de VRT met Arnout Hauben rond het kasteel van Poeke kan genieten? Meer info op www.aalter.be/podwalk.
  • u op routen.be naast bestaande wandel- en fietsroutes ook uw eigen route kunt samenstellen?
  • er op www.aalter.be/visit of op de Aalter-app nog meer tips staan met interessante speelzones, rust- en picknickplaatsen voor een tussenstop en bezienswaardigheden?
  • er naast de Overal Antoon-wandeling een expo ‘Overal Antoon: ruimte der dingen’ loopt in ArtA’A van zaterdag 1 juni tot en met vrijdag 28 juni 2024?