Stap in oktober mee met De Roze Mars, en stuur borstkanker wandelen

Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023
Wie iedere dag wandelt, loopt minder risico op borstkanker, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Omdat élke stap telt, organiseert Pink Ribbon in oktober voor de achtste keer De Roze Mars. Ook jij kan deelnemen en de strijd tegen kanker steunen.

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement dat je de hele maand oktober aangaat. Hoe, wanneer en waar je maar wilt. Pink Ribbon, dat strijdt tegen borstkanker en ijvert voor preventie, opsporing en psychosociale zorg, wil met De Roze Mars opnieuw iedereen bewustmaken van het belang van een gezonde en actieve levensstijl. Eén vrouw op negen krijgt in haar leven te maken met borstkanker, maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Voldoende beweging is daarbij al een hele stap in de goede richting.

Gezonder leven

Pink Ribbon daagt iedereen uit om van zondag 1 tot en met dinsdag 31 oktober 2023 zijn of haar wandelschoenen aan te trekken en meer te bewegen. Ga jij de uitdaging aan? Motiveer ook al je vrienden, familie of collega’s om mee te stappen in de strijd tegen borstkanker én voor je eigen gezondheid. Met een gezonde levensstijl kunnen 1 op 3 kankerdiagnoses voorkomen worden.

10 euro per deelnemer

Je schrijft individueel, in team of met je bedrijf in. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro per deelnemer. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen borstkanker. Als je geregistreerd bent, geef je in oktober via een stappenteller, je smartphone of gewoon handmatig je stappen en/of kilometers in. Pink Ribbon registreert elke stap, telt ze voor je samen en toont de resultaten.

Wordt Aalter de actiefste wandelgemeente van België?

Nieuw is de competitie tussen de deelnemende gemeenten. De gemeente die (borst)kankerpatiënten het meest een hart onder de riem steekt wordt de actiefste wandelgemeente van België. Vorig jaar stapten 21.000 deelnemers mee in De Roze Mars. Samen wandelden ze 95 keer de wereld rond.

Alle info op www.derozemars.be.