Spreek je een tweede taal en wil je nieuwkomers tolken? Lokaal bestuur zoekt taalhulpen

Gepubliceerd op zaterdag 12 maart 2022
Het lokaal bestuur is op zoek naar taalhulpen. Dat zijn vrijwilligers die een tweede taal spreken en willen tolken tijdens gesprekken tussen dienstverleners en anderstalige nieuwkomers.

In onze diverse samenleving is communicatie belangrijk. Om te kunnen meedraaien in onze maatschappij is het niet alleen belangrijk om Nederlands te spreken, maar ook om de informatie die je krijgt te begrijpen. Voor wie net nieuw is in België, is dat niet altijd vanzelfsprekend. Om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kansen kan krijgen, lanceert het OCMW de Taalhulpen.

Taalhulpen zetten mondelinge boodschappen om van het Nederlands naar een vreemde taal en omgekeerd. De taalhulp zorgt ervoor dat de dienstverlener en de gesprekspartner elkaar begrijpen. Taalhulpen worden enkel ingeschakeld in niet-complexe en informatieve gesprekken en zijn een aanvulling op het bestaande aanbod van de erkende, sociaal tolken.

Digitaal infomoment

Het lokaal bestuur zoekt nu mensen om een eigen pool van taalhulpen op te starten. Heb je interesse om Taalhulp te worden? Het OCMW organiseert een digitaal infomoment op donderdag 24 maart 2022, van 15.00 u tot 18.00 u. Tijdens dit moment krijg je meer info over de taak van een Taalhulp. Inschrijven kan via www.aalter.be/taalhulpen.