Sportpark Aalter-centrum: een nieuw seizoen, een nieuw stadion ...

Gepubliceerd op zondag 20 september 2020
Het lokaal bestuur investeerde 1,5 miljoen euro in de opwaardering van het Sportpark Aalter-centrum. Het nieuwe seizoen wordt in stijl ingezet: voetballen gebeurt voortaan in een volledig vernieuwd stadion.

Het nieuwe kunstgrasveld, dat in de winter en zomer bespeelbaar zal zijn, namen de spelers al eerder in gebruik. Het voorbije weekend ging ook het tribunegebouw open. Het gebouw werd volledig gestript, gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw inkomgedeelte met sanitair, lift en bergruimte.

Cafetaria 'with a view'

Op het gelijkvloers kregen de zes kleedkamers voor de spelers (2 grote van elk 35 m² en 4 kleine van elk 17,5 m²) en de scheidsrechterruimte (12 m²) een make-over. Op de verdieping kwam een prachtige cafetaria (220 m²) met ‘retro-industriële look’ en topzicht op de twee terreinen. Daarnaast ligt een vergaderlokaal met overdekt terras.

Ook ecologisch top

Het gemeentebestuur koos bij de renovatie voor duurzaamheid: het gebouw is, met regenwaterrecuperatie, ledverlichting, zonnepanelen en zonneboilers, heel ecologisch en energieneutraal.

Buitenaanleg in najaar

Niet alleen de terreinen en de tribune steken in het nieuw, ook de faciliteiten errond kregen een upgrade met nieuwe doelen, hekwerk, elektronisch scorebord, geluidsinstallatie, dug-outs, ballenvangers, hoekschopvlaggen en verharde paden. De buitenaanleg wordt in oktober, als het plantseizoen start, verder afgerond.

Het volledige project – nieuwe terreinen en tribunegebouw – kost 1,5 miljoen euro.