Sportcomplex Flabbaert wordt vanaf 23 november screeningscentrum COVID-19

Gepubliceerd op vrijdag 13 november 2020
In navolging van het zorgmeldpunt dat in het voorjaar werd ingericht in het Sportcomplex Flabbaert in Knesselare, wordt de sporthal vanaf maandag 23 november 2020 opnieuw omgebouwd tot een screeningscentrum voor COVID-19.

In maart werd het zorgmeldpunt samen met de Huisartsenwachtpost Meetjesland ingericht om de toevloed van het aantal patiënten met vermoeden van besmetting op te vangen. Door de beperkte testcapaciteit konden burgers toen enkel worden doorverwezen door de huisarts (van wacht).

Testen in screeningscentrum Knesselare

Vanaf maandag 23 november 2020 kunnen mensen die voldoen aan de testcriteria zich op afspraak laten testen in het nieuwe screeningscentrum (Sportcomplex Flabbaert, Prinsengoeddreef 33 in Knesselare). Er zullen 5 testeilanden in gebruik genomen worden.

Afspraak maken

Wil je je laten testen? Controleer dan via de website www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be of je voldoet aan de testcriteria. Is dit voor jou het geval, dan kan je via dezelfde website een afspraak vastleggen. Dit is verplicht. Via de website kan je de testlocatie en een vrij tijdstip kiezen. Het centrum is elke weekdag geopend van 10.00 u tot en met 17.00 u. Naast Aalter zal je vanaf maandag 23 november ook terecht kunnen in de screeningscentra van Eeklo en Evergem.

Per patiënt maak je één afspraak. Je meldt je aan met je bevestigingse-mail (geprint of digitaal) en/of sms. Je meldt je stipt aan of wacht in jouw wagen (of buiten) tot het tijdstip van je afspraak. Je verlaat na de test ook de sporthal langs de achterzijde (keer dus niet terug naar de ingang).

Wat kan ik doen om besmetting te vermijden?

Hou ondertussen de bekende richtlijnen om besmetting te voorkomen in het achterhoofd:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep;
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak;
  • Blijf thuis als je zelf ziek bent;
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan;
  • Vermijd handen geven;
  • Vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn.

Meer info

Blijf op de hoogte van de actuele maatregelen: kijk op www.aalter.be/corona, www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be of www.azalma.be.