Spetterende ‘staycation’ loopt verder in augustus: schrijf in vanaf 15 juli

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020
De vakantie in Aalter is heerlijk gestart en we gaan nog even door. Ook voor augustus heeft het lokaal bestuur een veilig, klein(schalig) en fijn vakantie-aanbod in petto. Inschrijven kan vanaf woensdag 15 juli 2020.

Mobiele Speelpleinwerking reist Aalter rond

In augustus schakelt de Mobiele Speelpleinwerking een versnelling hoger. De animatoren trekken elke week (of vijf halve dagen) naar een deelkern om de kinderen in hun eigen dorp te entertainen. De Mobiele Speelpleinwerking gaat naar Lotenhulle-Poeke, Bellem, Ursel, Aalter-Brug én is volledig gratis!

Vier weken Speelpleinwerking

De Speelpleinwerking in Aalter-centrum en Knesselare zijn alternerend open: ze zorgen samen voor vier weken onversneden fun.

Voetbal, sano en rope skipping

Aalterse sportverenigingen staan, in samenwerking met het bestuur, voor extra spelprikkels en -plezier. Er zijn nog drie weken sportkampen. Op de agenda? Een voetbalkamp, een sano-kamp en een rope skipping-kamp.

Sportdagen voor de kleinste dames en heren

Kleuters en kinderen uit de lagere school kunnen nog twee weken deelnemen aan de sportdagen op kindermaat van de cel Sport.

Tienerwerking

De cel Jeugdvoorzieningen staat dan weer in voor zes keer Tienerwerking in Villa Snoeck (gratis). De Tienerwerking organiseert activiteiten en geeft ruimte aan jongeren om samen te zijn.

Kinderopvang en vakantiewerking

In de maand augustus is vanaf maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus enkel BKO Het Lobolleke open. Vanaf maandag 10 augustus tot vrijdag 26 augustus zijn zeven BKO-locaties open. Inschrijven voor de maand augustus kan in de opvanglocatie zelf tot uiterlijk vrijdag 17 juli, 12.00 u.

Aanbod op maat voor kinderen/jongeren met een beperking

De Gammetoenwerking voor kinderen en jongeren met een beperking verloopt via het Rap op Stap-kantoor. ‘Rap op Stap’ gaat samen met de ouders en de jongeren op zoek naar een passend aanbod en biedt ondersteuning waar nodig.

Bubbels en extra personeel

Het gemeentebestuur werkt ook in augustus met bubbels. De activiteiten zijn dus eerder klein, maar absoluut fijn. Om de bubbels niet te doorbreken, verlopen de Speelpleinwerking, de sportactiviteiten en de buitenschoolse kinderopvang strikt gescheiden. Ouders hebben per week drie opties: BKO of speelplein (van 8.00 u tot 17.30 u) of sport (van 8.00 u tot 17.30 u). Als je kind naar de Speelpleinwerking komt, is voor- en naopvang in de BKO of deelname aan sportactiviteiten in dezelfde week niet mogelijk.

Praktisch

Kinderen die willen deelnemen aan de activiteiten in augustus, moeten zich (laten) inschrijven. Dat kan vanaf woensdag 15 juli 2020 via www.aalter.be/leeft-zich-uit. Meer info bij de cel Jeugdvoorzieningen, via jeugd@aalter.be of tel. 09 325 71 71.