Spelen, skaten en uitleven in Aalter!

Gepubliceerd op maandag 8 augustus 2022
Zoek je nog naar plaatsen waar jouw kind(eren) naar hartenlust kunnen spelen? In Aalter zijn er een skatepark en een 20-tal speelterreinen of -bossen te vinden!

Wil je weten waar het dichtstbijzijnde speelterrein ligt? Surf dan naar www.aalter.be/speelterreinen of www.aalter.be/skatepark

Aalter-Brug

 • Gemeentelijk ontmoetingscentrum Aalter-Brug, Cardijnlaan 5: aan het ontmoetingscentrum kunnen kinderen ravotten op een uitgebreid speelterrein. Het terrein bestaat uit een open speelruimte met minivoetbalgoals, een klimelement, schommels, een wipveer en een glijbaan.
 • Hollebeekstraat 14-16: hier vind je een speelterrein met een kleine glijbaan, wipveer, schommels en enkele minivoetbalgoals.

Poeke

 • Speelbos kasteeldomein Poeke, Breestraat 1: in het kasteeldomein word je betoverd door de prachtige Engelse tuinen en het kasteel, maar jouw kinderen kunnen er ook ravotten in het speelbos. Het speelbos is te bereiken via de Lootse poort.
 • Poekedorpstraat 39: op dit terrein zijn er verschillende speelelementen te vinden, zoals een wip, klimelementen, een draaielement en een deathride.

Ursel

 • Vrekkemstraat 10-Wallekens: ter hoogte van het kinderdagverblijf Pierlala vind je een speelterrein met een kleine glijbaan, enkele wipveren en een leuke schommel. De reus Pierlala heet jou welkom!
 • Katerhoek, IJzeren Hand 16: aan het gemeentelijk ontmoetingscentrum Katerhoek kunnen kinderen terecht op een open speelterrein met glijbaan, draaielement, klimelement en wipveer.
 • Priesteragelaan 8-18: geniet van het open speelterrein met enkele wipveren, natuurlijke speelelementen, een taludglijbaan en minivoetbalgoals.
 • Ganzekleit, Urselseweg 172-174: niet ver van de voetbalpleinen in Ursel is er het speelterrein Ganzekleit. Dat bestaat volledig uit natuurlijke speelelementen en een open speelruimte.
 • Speelbos Drongengoed, Drongengoedweg 9: in het natuurdomein Drongengoed is er een uitgebreid speelbos met enkele leuke natuurlijke speelelementen. Ter hoogte van de ingangspoort richting de hoeve slaat u rechts af en kom je uit in het natuurlijk speelbos.
 • Speels Dorp, Urseldorp 6: aan de Sint-Medarduskerk vind je een heel uniek speelelement: de houten speeltram ‘Kamielken’, verwijzend naar de tram die vroeger tussen Gent en Brugge reed. In de naburige houten zitbanken is ook een speelelement verstopt. Naast de kerk ligt ook een petanquebaan.

Lotenhulle

 • Eduard Corynstraat 8: op dit speelterrein kunnen kinderen genieten van verschillende speelelementen, zoals wipveren, twee verschillende klimelementen met glijbaan, een schommelmand, een draaielement en minivoetbalgoals.

Bellem

 • Bellemdorpweg 100: ter hoogte van de voetbalterreinen in Bellem is er een uitgebreid speelterrein voor klein en groot. Kinderen genieten er van een glijbaan verwerkt tussen natuurlijke speelelementen en ze kunnen zich uitleven op allerlei wipveren, springelementen, graafelementen en schommels.

Sint-Maria-Aalter

 • Kleine Zouterdreef 4: het speelterrein in Sint-Maria-Aalter kan je via de voetbalterreinen bereiken (doorlopen tot aan het speelterrein) of via de ingang in de Kleine Zouterdreef. Het terrein is een open speelruimte. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten in het amfitheater, op de glijbanen, de verschillende wipveren, het draaielement en de deathride.

Aalter-centrum

 • Sportpark, Lindestraat 17: Aan de ingang Sportstraat, ter hoogte van de atletiekpiste en voetbalterreinen, vind je een speelterrein met een zandspeelelement, draaielement, wipveer, deathride, glijbaan en een dubbele wip.
 • Kestelstraat 110: Aan het wijkhuis De Rym is er een open speelterrein met voldoende ruimte om te voetballen, een klimelement met glijbaan, springelementen en schommels.
 • Staalputstraat 41-43: Tussen de Staalputstraat, Bergstraat en Riethulstraat is er een speelterrein met springelementen, wip, wipveer en klimelement met klimmuur.
 • Brielstraat 15-17: Op het einde van de Brielstraat vind je een speelterrein met verschillende speelelementen, zoals een klimelement, wipveren, taludglijbaan en verschillende schommels.
 • Grote Veldakker: De Grote Veldakker heeft open speelruimte waar er voldoende ruimte is om te voetballen met minivoetbalgoals, een taludglijbaan en klimelement.

Knesselare

 • Flabbaert, Prinsengoeddreef 33: Op het terrein van het sportcomplex Flabbaert vind je een avontuurlijk speelterrein. Er zijn verschillende speelelementen waaronder een houten tipi met springelementen, verschillende klimelementen, schommelmand, glijbaan en speelelement met klimmuur. Tussen het sportcomplex Flabbaert en jeugdlokaal Flabuit vind je ook enkele draaielementen terug.
 • De Wijngaard 34-36: Ter hoogte van De Wijngaard vind je een speelterrein met een open speelruimte om te voetballen, draaielementen, schommelmand en klimelement met glijbaan.
 • Park Hemelrijk, Hemelrijkstraat 50: In het park Hemelrijk kan je genieten van een natuurlijke open speelruimte. In en rondom het park zijn er enkele wipveren, zitelementen en een wilgenhut.

Skatepark

 • Naast de speelterreinen kunnen kinderen en tieners zich ten volle uitleven op het nagelnieuwe skatepark in het Sportpark Aalter-centrum. Het skatepark is maar liefst 500 vierkante meter groot en is te vinden tussen de sporthal en het kunstgrasveld. Er is onder andere een piramide, funbox, quarterpipe, rail en manual pad. Het park is elke dag toegankelijk van 8.00 u tot 22.00 u.

Meer info of schade opgemerkt?

Heb je schade opgemerkt aan de toestellen of heb je een vraag over het speelterrein of skatepark? Neem dan contact op met de cel Jeugdwerk en welzijn op tel. 09 325 71 71, jeugd@aalter.be of laat een melding achter via de Aalter app.