Speelpleinwerking: een zomer vol speelplezier

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2019
De Speelpleinwerking staat tijdens de zomervakantie opnieuw klaar om kinderen uit Aalter een fijne vakantie te bezorgen. De gemeentelijke Speelpleinwerkingen combineren georganiseerde activiteiten en een begeleid, open speelaanbod.

Je kan terecht op volgende locaties voor een dag vol speelplezier:

  • Speelplein Aalter-centrum: in de jeugdlokalen van de Sjelter, Sportlaan 87, Aalter;
  • Speelplein Bellem: in de jeugdlokalen Chiro Kierewiet, Goedingenstraat 70, Bellem;
  • Speelplein Knesselare: in de jeugdlokalen Flabuit, Prinsengoeddreef 33, Knesselare.

Wist je dat…
…onze Speelpleinwerkingen samenwerken met de Buitenschoolse kinderopvang (BKO)?

Kinderen kunnen naar de vooropvang in de BKO en worden daarna met de bus of te voet naar het speelplein gebracht. Ook na het afsluiten van de Speelpleinwerking brengen wij de kinderen, die nog niet afgehaald werden, terug naar de BKO.

Voor het Speelplein in Aalter-centrum werken wij samen met BKO Villa Nella en BKO
Lobolleke. Kinderen die graag aansluiten bij de Speelpleinwerking in Knesselare kunnen terecht in BKO Hemelrijk. Speelpleinwerking Bellem biedt de mogelijkheid om jouw kind af te zetten in BKO Bengelhuisje. Zo willen we iedereen de kans geven om te genieten van de Speelpleinwerking.

Gratis busvervoer

Om de Speelpleinwerking zo bereikbaar mogelijk te houden organiseert het gemeentebestuur een gratis busronde. Vanuit Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter rijdt er, op de dagen dat het speelplein is, een bus naar het plein in Aalter-centrum. Vanuit Ursel en Knesselare rijdt er, op de dagen dat er speelplein is een bus naar het plein in Knesselare. Er is geen opvang voorzien aan de haltes. We verwachten dat je ’s morgens met je zoon of dochter wacht tot de bus de kinderen komt ophalen. ’s Avonds wordt je verwacht om jouw zoon of dochter tijdig op te halen. Meer informatie vind je via www.aalter.be/leeft-zich-uit.