Sluit je huis of bedrijf aan op de zon (nieuwe datum infomoment groepsaankoop)

Gepubliceerd op maandag 17 juni 2019
Je kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de vierde groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Opgelet: de datum van het infomoment over de groepsaankoop in het gemeentehuis Aalter-centrum is gewijzigd van maandag 17 juni 2019 naar maandag 24 juni 2019

Meer dan 10.000 Oost-Vlamingen schreven zich vorig jaar in. Uiteindelijk werden ruim 2.000 installaties geplaatst. Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op jouw energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 8 jaar terugverdiend.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige, kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Hoe werkt de groepsaankoop?

  • Inschrijven: je kan je tot en met dinsdag 7 mei 2019 gratis en vrijblijvend inschrijven.
  • Veiling: op woensdag 8 mei 2019 vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  • Persoonlijk voorstel op maat: vanaf dinsdag 28 mei 2019 ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van je inschrijvingsgegevens met een indicatie van je rendement.
  • Wie inschreef, wordt uitgenodigd voor een infomoment, op maandag 24 juni 2019 (nieuwe datum!) om 19.00 u in het auditorium van gemeentehuis Aalter-centrum.
  • Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel vóór vrijdag 5 juli 2019.
  • Installatie: jouw gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. De provincie streeft ernaar om alle installaties af te ronden voor zaterdag 1 februari 2020.
  • Meer info via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, het (gratis) nummer tel. 0800 26 803 of zonnepanelen@oost-vlaanderen.be.

Infovergadering

Er komt ook nog een infovergadering, in samenwerking met Fluvius, over de zin en onzin van zonnepanelen. Het infomoment vindt plaats op dinsdag 16 april 2019 om 19.30 u in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum.