Sluikstorten, geen brol rond de glasbol

Gepubliceerd op maandag 17 augustus 2020
Afval achterlaten bij de glasbol staat gelijk aan sluikstorten. Wie wordt betrapt, riskeert een stevige boete. Dus hou het proper en goedkoper!

Het opruimen van de glasbolsites wordt steeds intensiever. Bijna dagelijks worden er sluikstorten vastgesteld en moet er een ploeg worden ingezet om het afval te verwijderen. Hiernaast komt ook de ophaler wekelijks alle glascontainersites opruimen en de glasbollen ledigen. Wat opvalt, is dat er naast glas ook meubels, speelgoed, karton, flessen met olie, zakken met luiers en kledij worden gedeponeerd. Dit getuigt niet alleen van weinig burgerzin, het is ook gevaarlijk. In de omgeving van glasbollen kunnen kinderen spelen en zich aan het (gebroken) glas of achtergelaten afval verwonden. Wie wordt betrapt op sluikstorten, riskeert een GAS-boete tussen 175 en 350 euro. De politie zal geregeld wijkinspecteurs en interventieploegen op pad sturen om dit te controleren.

Volle glasbol?

Wanneer de glasbol vol is, stop je het glas in een andere bol (bekijk de locaties op www.aalter.be/glasbolsites). Je kan het glas ook gratis deponeren in het recyclagepark in de Durmelaan of terug mee naar huis nemen en bij een volgende gelegenheid in de glasbol stoppen. Zaken zoals porselein en aardewerk, keramiek en terracotta, getint glas, ruiten, spiegels en lampen horen zeker niet thuis in de glascontainer. Meer info via milieu@aalter.be en tel. 09 374 99 10 of bij de politiezone Aalter-Knesselare via tel. 09 325 23 00 en www.lokalepolitie.be/5423.