Septemberkermis Aalter-centrum brengt negen dagen feest

Gepubliceerd op donderdag 12 september 2019
Aalter-centrum maakt zich op voor de Septemberkermis. Van zaterdag 21 september tot en met zondag 29 september 2019 is het negen dagen feest met een rijkelijk gevuld programma.

Het reuzenrad… én de Booster

Het programma van de Septemberkermis is er één vol blikvangers. ‘The Wheel’, het reuzenrad dat de voorbije twee jaar duizenden bezoekers in hogere sferen bracht, is terug. De opbouw van het rad, tijdens de dagen voor de start van de kermis, is al een attractie op zich. Niet alleen het reuzenrad komt terug: ook de 'High Energy Booster' van veertig meter hoog staat – na een sabbatjaartje – terug op parking Aard. De Aalterse Concertband speelt op zaterdag 21 september om 18.00 u de kermis op gang ter hoogte van ‘The Wheel’.

Sergio zingt André Hazes

En er zit nog veel meer muziek in de kermis. Precies 15 jaar na het overlijden van André Hazes brengt Sergio twee kroegconcerten met liedjes van de oude André Hazes. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: de vzw Aalternatief en de vzw Boven de Wolken. Er zijn ook nog andere optredens: een Scottish concert, een Carousseltheater met Dany De L’Aro, Jason Bradley komt live zingen en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden geeft op de slotdag traditioneel een kioskconcert op de Markt.

Jaarmarkt, brandweerdemo’s en (ander) vuurwerk

Ook dit jaar is het uitkijken naar de vaste kermiswaarden, zoals de tentoonstelling van Kunstkring ALTRA, de opendeurdag van de brandweer met rondritten, demo’s en springkasteel of de boekenvoorstelling ‘Vers Geperst’. Ook de jaarmarkt, de wielerwedstrijden en het vuurwerk blijven jaarlijks terugkerende hoogtepunten.

Het volledige programma vind je op www.aalter.be/septemberkermis-aalter-centrum.

Hier hou je best rekening mee:

  • Gewijzigde verkeerssituatie: de Septemberkermis en al haar activiteiten zorgen uiteraard voor wat verkeersaanpassingen in Aalter-centrum. (zie onderaan deze pagina)
  • De glasbollen verhuizen tijdelijk van parking Aard naar de Sint-Jozefstraat.
  • De wekelijkse markt van woensdag 18 september en woensdag 2 oktober 2019 vindt plaats aan het gemeentehuis Aalter-centrum, Europalaan 22. De jaarmarkt op 25 september staat verspreid over de Stationsstraat, Markt en Lostraat.
  • Ook de wekelijkse Boerenmarkt verhuist op zaterdag 14, zaterdag 21 en zaterdag 28 september 2019 naar de parking van het gemeentehuis Aalter-centrum.
  • Het gemeentehuis en alle gemeentelijke diensten zijn tijdens de kermisweek gewoon open. De openingsuren vind je op www.aalter.be/openingsuren