Schade door wolkbreuk: tegemoetkoming

Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2019
De Vlaamse Regering erkende op 21 december 2018 de overvloedige regenval van 21 mei tot 10 juni 2018 als algemene ramp.

Het besluit werd op 28 februari 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit betekent dat je een tegemoetkomingsaanvraag kan indienen als je een uitbetaling wenst voor de geleden schade. De uiterste datum hiervoor is vrijdag 31 mei 2019.

Beide prefusiegemeenten komen in aanmerking voor een tegemoetkoming

Je tegemoetkomingsaanvraag kan je indienen via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds, via overheid.vlaanderen.be/schadevergoeding-rampenfonds-aanvragen. Via deze link kan je ook de gebruikershandleiding raadplegen. In deze handleiding vind je alle nodige informatie voor het correct invullen van jouw aanvraag. Je kan je tegemoetkomingsaanvraag ook op papier indienen. De nodige documenten hiervoor vind je via overheid.vlaanderen.be/aanvraagformulieren.

Landbouw

Voor de schade in de landbouwsector zijn de hoofdstukken I en II en artikel 25 van de Europese verordening nr. 702/2014 van de Commissie van 25 juni 2014 van toepassing. Meer informatie hierover vind je via overheid.vlaanderen.be/info-ivm-schade-in-de-landbouwsector. Meer info via overheid.vlaanderen.be/rampenfonds of risicobeheer@aalter.be.

Let op: de tegemoetkoming voor de wolkbreuk staat los van de erkende landbouwramp in het kader van de droogte 2018.