Samen Veerkrachtig: Aalterse Bankhangers

Gepubliceerd op zaterdag 2 oktober 2021
Op zondag 10 oktober 2021 wordt de geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. Vlaanderen én Aalter gaan een stapje verder en maken er een 10-daagse van.

Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ maakt het lokaal bestuur graag de onderwerpen ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ nog beter bespreekbaar.

Neem plaats op onze Babbelbanken

Vanaf vrijdag 1 oktober 2021 vind je op heel wat banken in Aalter ‘Bankhangers’ met leuke gesprekstarters, spreuken … Wanneer het minder gaat, heeft iedereen sociale verbondenheid nodig. Een zitbank nodigt uit om even tot rust of tot stilstand te komen. Tegelijkertijd kan het een toevallige ontmoeting tussen mensen stimuleren. Elke ontmoeting is een kans om elkaar te leren kennen en verbinding te zoeken met anderen. Samen plaatsnemen op de bank versterkt het ‘wij-gevoel’. Een zitbank stimuleert om sociaal verbonden te zijn met elkaar. Op stratenplan.aalter.be vind je een overzicht van alle banken met ‘Bankhangers’.

Geestelijke gezondheid

Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming is geen geheim. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft. Niet iedereen slaagt erin om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in jouw leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen. Meer via www.samenveerkrachtig.be.