Reservatie binnensportterreinen (tijdelijke situatie volgens exitplan)

Algemene richtlijnen voor de club en coach

Algemene richtlijnen voor de sporters en hun ouders


Woensdag 3 juni 2020 heeft de Nationale Veiligheidsraad, op basis van het verslag van de GEES (Groep van Experts belast met de Exit Strategie), beslist om vanaf maandag 8 juni 2020 een nieuwe fase van het afbouwplan op te starten.

De Nationale Veiligheidsraad besliste zo onder meer dat contactloze sporttrainingen en sportlessen indoor en in clubverband mogen worden hervat, mits het naleven van de nodige protocollen. De groepen mogen niet groter zijn dan 20 personen en sportclubs mogen alleen herstarten op voorwaarde dat alle maatregelen worden genomen om de veiligheid van de sporters te waarborgen.

Het gemeentebestuur rolt dan ook een nieuwe fase uit van het afbouwplan voor Aalterse sportclubs voor binnensporten volgens onderstaande regeling.

Opgelet: het binnensporten start vanaf dinsdag 16 juni 2020 om 17.00 u. 

5 binnensportterreinen in Aalter

Het gemeentebestuur definieert 5 binnensportterreinen die door sportverenigingen onder strikte voorwaarden kunnen worden gebruikt in:

Beschikbare uren

  • Maandag tot en met vrijdag: 9.00 u tot 12.00 u en 14.00 u tot 21.00 u
  • Zaterdag: 8.00 u tot 12.00 u
  • Zondag: gesloten

Reserveren

Specifieke opstart van de reservaties

  • Elke vereniging kan zijn voorkeur doorgeven via sport@aalter.be. De vereniging geeft bij meerdere reservaties een top drie van reservaties door die ze bij voorkeur indoor willen laten plaatsvinden.
  • Op basis van alle reservaties maakt cel Sport van het gemeentebestuur een eerste planning op. Als basisprincipe geldt dat er per vereniging maximaal 1 zaaldeel per dag kan worden gereserveerd tenzij de gevraagde ruimte nog niet door een andere vereniging is ingenomen.

Sporthal in sportcomplex Flabbaert

Omdat in het sportcomplex Flabbaert een zorgmeldpunt werd geïnstalleerd, zijn noodzakelijke onderhoudswerken en nieuwe investeringen (nieuwe basketbaldoelen) nog niet uitgevoerd. Het gemeentebestuur maakt van de maanden juni en juli gebruik om deze werken versneld uit te voeren zodat het nieuwe sportseizoen in optimale omstandigheden kan worden opgestart.

Gebruik van materiaal uit bergruimtes

Verenigingen die gebruikmaken van bergruimtes in de indoor sportinfrastructuur kunnen deze bergruimtes betreden voor het uithalen en terug opbergen van het sportmateriaal, verder blijven de ruimtes strikt gesloten.

Sanitaire voorzieningen

In het Sportpark Aalter-centrum wordt voor de indoor sporters een sanitair blok ter beschikking gesteld. Kleedkamers en douches blijven gesloten.

Cafetaria, vergaderzaal en sportcafé Sportpark Aalter-centrum

Cafetaria, vergaderzaal en sportcafé mogen uitsluitend geopend worden voor het organiseren van vergaderingen. Er kunnen geen activiteiten georganiseerd worden die behoorden tot de horecasector. Tijdens de vergadering kan uiteraard wel een koffie of een glas gedronken worden.

Er kunnen maximaal 20 personen aanwezig zijn in deze ruimtes indien de geldende afstandsmaatregelen gewaarborgd blijven.

Ouders, supporters, begeleiders

Met uitzondering van de coach en de sporters zelf komt niemand de sportaccommodatie binnen. Ouders, begeleiders, supporters die kinderen afzetten blijven buiten wachten.