Proficiat aan de winnaars van de Poëziewedstrijd!

Gepubliceerd op zondag 17 maart 2024
De winnaars van de Poëziewedstrijd mochten eind februari hun prijzen in ontvangst nemen. De wedstrijd liep van zaterdag 20 januari tot zaterdag 10 februari 2024 en stond in het teken van de Poëzieweek.

Deelnemers voltooiden een gedicht van het Aalters schrijverscollectief QuatreMains, wat resulteerde in zevenentwintig creatieve inzendingen.

Uit de bijdragen selecteerde de jury, bestaande uit leden van QuatreMains, zes opmerkelijke werken. Erika Van Halewijck won de eerste prijs en ontving de gedichtenbundel ‘Ik had als kind een huis en haard’, ook Barbara Coppens, Mireille De Boever, Olivier Haerens, Rino Mariman en Lucie Putzeijs vielen in de prijzen en werden beloond met ‘Vijf seizoenen’, de gedichtenbundel van QuatreMains.

Voor jongere poëzieliefhebbers was er een speurtocht in de bibliotheek, waarbij Abel Bouqué, Fran Vanveerdeghem en de zusjes Hazel en Merel Van der Meeren de bundel ‘Het lijkt hier wel een feestje’ wonnen. Felicitaties aan de winnaars en dank aan alle deelnemers voor hun poëtische bijdragen.